Skocz do zawartości

co sie stało z onetem?

birbal

Rekomendowane odpowiedzi

Przekazano mi że mają problemy z indexowaniem domen spoza .pl

Wydaje mi się, że nie tylko do dzisiaj od trzech tygodni nie mam nowej domeny w wyniku - jest tylko w katalogu dodanym za 10 zeta - szukarka jej nie zindexowała do dziś - ma ktoś też taki problem?

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hej!

Koledzy! To nie jest tak że coś nie działa w onecie - to musi być na pewno to. Sprawa wygląda tak że nie kwapią sie z podwieszaniem nowej kolekcji zaindexowanych stron.

Pewnie przez ten miesiąc ręcznie poprawiają wyniki hehehe indeksacji robota zeby były jeszcze bardziej rozjechane. :)

W środe rozmawiałem z jakims gostkiem, powiedział mi że kolekcja bedzie w piątek, kolekcji nie ma!

Dziś znowu dzwoniłem do Onetu :) 012/618 46 45.

Spytałem kiedy bedzie podwieszona nowa kolekcja zaindexowanych stron i dlaczego nie została podwieszona w piątek. Pani przekazała mi z oburzeniem pytając najpierw skąd mam ten numer telefonu :) że nie może udzielić jednoznacznej odpowiedzi na to kiedy zostanie podwieszona, powiedziała że faktycznie miała być podwieszana w piątek ale coś nie wypaliło ("zupełnie jak ich wyszukiwarka" - tak sobie szybko pomyślałem) i bedzie podwieszona za kilka dni.

Z tego co widze na onecie wyswietlają sie wysoko linki do stron które mają wysoki PR w google i na których znajduje sie link z wpisywanym zapytaniem. Nie twierdze że jest to reguła. Bo jak narazie jakichkolwiek reguł na onecie brak :)

To może teraz ich tak pomęczyć i dzwonić z tymi pytaniami codziennie, kto może  :twisted:

no wlasnie, dzwoncie na maxa, tel jest prawdziwy !!!

Nie wydaje mi się, żeby to był dobry pomysł. Teraz przynajmniej co jakiś czas ktoś może zadzwonić i się dowiedzieć jak się sprawy przedstawiają, a jak wszyscy będą co chwilę dzwonić, to zmienią numer, albo go wogóle odłączą... A tak - jest przynajmniej punkt zaczepienia... (oczywiście jeżeli komuś zależy). Mi już na o... nie zależy i przekonałem do tego swoich klientów że o... przestał się liczyć. Kto wie, może kiedyś to się zmieni...

Nie o to mi chodzi, żeby dzwonić, aby się czegoś dowiedzieć - bo oni sami nic nie wiedzą, a to co mówią/piszą się nie pokrywa - chodziło mi bardziej o to, żeby udowodnić, że to onet zaczyna już irytować coraz większe grono - czyż nie ?

Po za tym z szukaj.onet korzystają najczęściej osoby zaczynające przygodę z netem - to są ich wrota do internetu (przez pocztę, znane z mediów serwisy itp.) - coś na zasadzie zestawu startowego, jak IE - poznasz - przerzucasz się na coś innego ;-).

Dzwonić nie ma sensu bo się tylko zdenerwują a tak niech sobie spokojnie pracują ja wczoraj rozmawiałem z jakimś facetem, który powiedział, że programiści przewidują naprawić wszystko do końca miesiąca, na pewno nad tym pracują bo każdego dnia uciekam im rynek i kasa.

A ciągłe dzwonienie tylko ich zdenerwuje i zaprzestaną jakikolwiek kontaktów z kimkolwiek.

Nasze telefony tego nie przyspieszą.

pozdr.

Pozdrawiam

Bartek

Setia.pl - seo, marketing, optymalizacja, pozycjonowanie stron w wyszukiwarkach

Telefonia internetowa MyFon.pl

Jestem przekonany że jedyną rzeczą kóra może onet zmusić do działania to ich spadająca pozycja w ranking.pl

Zauważcie że nawet nie zareagowali na to że google wprowadzilo na teren Polski boks reklamowy od 5 groszy.

Myśle że w pewnym momencie jakis dyrekto zacznie sie zastanawiać dlaczego dochody z ich boksow spadaja a przeciez to jest bezposrednio zwiazane z klikalnoscia wyszukiwarki onetu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności