Skocz do zawartości

Gdzie jest granica ilosci slow kluczowych?

GumoL

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, czy dobrze zrozumiałem te pliki tekstowe, bo z Twojego posta wynika, że musi być plik robots.txt i na samym początku Twojego posta piszesz też o bliżej niezdefiniowanym zwyczajnym pliku tekstowym - czy mają być dwa, czy po prostu pisałeś o jednym i tym samym pliku? Jeśli chodzi tylko o jeden plik tekstowy robots,txt to rozumiem. Tyle że muszę jeszcze zadać jedno pytanie: jak w pliku robots.txt zabronić robotom wejścia? (co tam wpisać, jak ma wyglądać konstrukcja takiego wpisu?).

P.S. Dzięki za wcześniejszą szybką odpowiedź na mojego pierwszego posta.

Jeden plik czyli robots.txt a w nim piszesz takie coś

# zabroń

User-agent: *

Disallow: /tajemnica/

przy czym gwiazdka w user-agent oznacza, że tyczy się to wszystkich robotów, jeżeli chcesz tylko zabronić konkretnemu robocikowi wpisujesz w to miejsce nazwe robocika.

oczywiście plik robots.txt można rozszeżyć o następne katalogi w które nie ma wchodzić pamiętaj, żeby kolejne pliki wpisywać pod sobą czyli np.

# zabroń

User-agent: *

Disallow: /tajemnica/

Disallow: /grafika/wlasna/

Disallow: /admin/config.php

itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności