Skocz do zawartości

Jak skutecznie ktoś lub coś przeszkodziło mi przenieść stronę

arek29

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie jestem wnerwiony dlatego postanowiłem to napisać . Ja nikogo nie oskarżam ,bo nie mam żadnych najmniejszych dowodów na to że ktokolwiek zrobił to co zrobił . Nawet nie mam wystarczającej wiedzy ,żeby kogokolwiek o coś oskarżać .

Nazwijmy to ,że sprawa jest co najmniej dziwna .

Ogólnie dla mnie nie robi to różnicy czy coś kosztuje 40 zł czy też 400 ,ale jeżeli uda się coś zaoszczędzić to jestem bardzo zadowolony . Przed ostatecznym wykupieniem i opłaceniem VPS postanowiłem przetestować nowy zagraniczny hosting postawiony na serwerze OVH (Francja) . Zainstalowałem tam stronę ok 2000 uniq/dziennie wszystko działało idealnie ,a więc po rozmowie z adminem postanowiłem przenieść tam jedną z głównych swoich stron ,która znajdowała się do tej chwili na jednym z polskich hostingów . Przeniosłem strone na nowy serwer zmieniłem dns , i od tego momentu zaczęły się moje kłopoty .

Strona dość szybko pojawiła się po zmianie dns ,ale moja radość nie trwała długo bo jak rano sprawdziłem to okazało się że strona jest niestabilna i nie uruchamia się bez www. Otrzymałem informację ,że muszę poczekać 24 godziny. W między czasie otrzymałem wiadomość od admina tego nowego hostingu ,że jest jakiś atak na moje konto czy coś takiego ,a więc szybko zabrałem stronę . Pomyślałem sobie ,że to jakieś dziwne bo tyle czasu nie było nigdy żadnego ataku a tu nagle taka dziwna rzecz ,ale założyłem że to zbieg okoliczności .

Przeniosłem stronę na VPS ,ale na VPS za nic w świecie strona nie chciała się wyświetlać .Dodałem kontrolnie inna domenę a ta pojawiła się po 20 minutach . Głównej domeny nie było z 12 godzin po tym czasie zaczęła się pojawiać biała strona ,a więc cos podobnego jak z tym nowym zagranicznym hostingiem ,i tu już mnie [cenzura] jasny strzelił . Wkurzyłem się przeniosłem ta jedną stronę na polski hosting na którym ta domena sie znajdowała od samego początku , i jakie było moje zdziwienie gdy ona po zmianie dns pojawiła się w przeciągu kilku minut ;)

Ta strona na tym polskim hostingu cały czas była za marne grosze ,gdyż korzystałem z promocji a po zakończeniu tego okresu najzwyczajniej postanowiłem się pożegnać . Jak widać pożegnanie nie było możliwe ,bo ktoś lub coś skutecznie mi w tym przeszkodziło .

Teraz strona jest z powrotem na dawnym hostingu nie ma żadnych ataków ,domena uruchamia się jak zawsze z tym że teraz musiałem zapłacić ok 400 zł . Wszystko co napisałem nie jest wymierzone przeciwko nikomu są to moje gorzkie żale , oraz reakcja na głupote i dziką chęć zdobycia kasy .

Moja ulubiona gra online ŁÓDŹ PODWODNA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności