Skocz do zawartości

Miarka się przebrała - stat24.pl

advokat

Rekomendowane odpowiedzi

Dotychczasowy regulamin stat24 nie zakładał podziału zysków z reklam między stat24 a użytkowników systemu, zatem zostały wprowadzone stosowne korekty.
Lol przecież to kompletna głupota. Gdyby ktoś chciał zarobić na reklamach to by je sobie po prostu wstawił. Po co kolejny pośrednik?

Już lepiej by ograniczyli wyświetlenia np. do 0.1-1%, może by mniej kasy było na początek ale pewnie w dłuższej perspektywie więcej kont by się ostało. Bo jakieś latające/wyskakujące śmiecie na witrynie za parę złotych rocznie to gruba przesada.

A czy wydymali? Przecież to jest za darmo. Każe ktoś wam używać? :wow:

chyba poszli po rozum do glowy
Raczej nie, wiele małych firm to ma. Emisja jest dla UU 2x/24h. Wiele osób tu ma firmy, przecież wyświetlanie na witrynie takiego szajsu psuje wizerunek.

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

I tak to nic nie zmieni - bo albo rybki (statystyki) albo akwarium (sieć reklamowa).

Masz umowę z siecią reklamową to "gratis" dostajesz staty Gemiusa. Jak masz staty to raczej nie oczekujesz, że ktoś gratis dołoży Ci reklamę i to jeszcze w najbardziej upierdliwej dla użytkownika formie.

Dla mnie to wygląda na taki brak męskiej decyzji - albo stawiamy wszystko na jedną kartę i robimy się siecią reklamową, albo pozostajemy statystykami i szukamy kasy w innym sposób (np. robiąc roczny abonement za staty na ludzkim poziomie). A tak naprawdę to staty nie pozostawiają nam żadnego wyboru. Zbieranie na waciki z emisji ich reklamy lub płacenie koszmarnej kwoty za płatne staty (ja bym się pewnie łapał pod abonement 2.400 zł za rok) jakoś mnie nie przekonuje.

Rozumiem, że darmowe i tak dalej, ale definitywnie za dużo tych reklam. Pewnie sami już straciliśmy połowę zysków z naszych adsów.

Staty usunięte - szkoda bo były całkiem fajne :D

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Masz umowę z siecią reklamową to "gratis" dostajesz staty Gemiusa.

To do statystyk Gemiusa wydawca ma wgląd? Myślałem, że to zbiera dane tylko dla sieci. Nie dostałem żadnych haseł do panelu logowania...

Przypominam wszystkim, że jeśli Wasza strona należy do sieci reklamowej to stat24.pl ma obowiązek wyłączyć te strony z systemu emisji reklam, a wy możecie zachować darmowe statystyki bez reklam.

A czy wydymali? Przecież to jest za darmo. Każe ktoś wam używać?

Chodzi o to, że część mogła zostawić te reklamy z nadzieją na jakieś zyski, a tu wiadomość od stat24.pl, że "wcześniej nasz regulamin nie zakładał, że będziemy się dzielić z wami zyskami z emisji reklam, ale teraz to poprawiliśmy i jest gites". Przecież wprowadzając reklamy rozesłali maile, w których dali do zrozumienia, że to będzie szansa zarobku dla właściciela strony - właściciel zostawił reklamy, a teraz się okazuje, że tamte reklamy się "nie liczyły". I w ten sposób webmasterzy zostali wydymani.

Pomijam kompletnie fakt, że jeśli z tego są rzeczywiście jakieś pieniądze, to muszą to być śmieszne kwoty.

Przypominam wszystkim, że jeśli Wasza strona należy do sieci reklamowej to stat24.pl ma obowiązek wyłączyć te strony z systemu emisji reklam, a wy możecie zachować darmowe statystyki bez reklam.

A gdzieś to wyczytał???

• 2 tygodnie później...

a ja dziś zauwazyłem (w sumie to wczesniej zauważyłem na innych stronach, ale myślałem że to ludzie sobie sami taki badziew w tekst powrzucali, głównie na katalogach), że stat24 pozwala sobie wrzucać linki w tekscie strony, nie ma reklam wyskakujących, sobie podlinkowują słowa, w źródłe linka nie ma, ale w samej przegladarce wyświetla się link (IE7), Klient zdaje mi się podziękuje za takie g***o...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

A gdzieś to wyczytał???

Wybacz, nie zauważyłem tego pytania wcześniej. Jeśli pytasz o regulaminy, czy warunki korzystania, to takich dokumentów nie czytałem, ale zdradził mi to pracownik stat24, jak odpisywał mi na maila, w którym pytałem o te reklamy. A jako, że moja strona właśnie do agencji reklamowej należy, reklamy stat24 zostały z mojego konta zdjęte.

Oczywiście nie od razu, bo miało to nastąpić "przy najbliższej aktualizacji". Poczekałem 3 tygodnie (kod na ten czas usunąłem), po tym czasie musiałem się upomnieć i tego samego dnia zdjęli. Więc na dzień dzisiejszy korzystam ze stat24 i nie mam żadnych reklam.

Faktycznie przeszli samych siebie. Ciekawe co zrobią za tydzień? Może w ogóle zastąpią treść stron swoimi reklamami albo od razu redirect na stronę reklamodawcy? :) Ktoś chyba sprawdza ile ludzie zniosą, albo po prostu chcą wydoić ile się da i zamknąć usługę...

No wiesz - zapowiadali w mailach do użytkowników, że będą się "dzielić" i że będzie to ciekawe rozwiązanie dla właścicieli. Więc się tak retorycznie tylko pytam czy komuś coś skapnęło z tego ich tortu... :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności