Skocz do zawartości

Miarka się przebrała - stat24.pl

advokat

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
No wiesz - zapowiadali w mailach do użytkowników, że będą się "dzielić" i że będzie to ciekawe rozwiązanie dla właścicieli. Więc się tak retorycznie tylko pytam czy komuś coś skapnęło z tego ich tortu...

Co ty... to wymówka, żeby jeleni dłużej potrzymać. Jak chcesz zarobić to po prostu podpisz umowę z agencją.

Może jak wszyscy odejdą to zaczną sprzedawać linki na swojej stronie - w końcu to PR=7

Możliwe, tego jeszcze nie mają w ofercie ;) Albo może jakiś webdesign, czy sklep z marchewką otworzą ;) Będzie kompleksowa usługa - staty, sieć reklamowa a wydawcom będą marchewkami płacić :)

Przecież to było pewne, że kiedyś coś takiego spłodzą albo jakieś ograniczenia do iluś uu czy coś takiego. Niby z jakiej paki mają utrzymywać serwery z darmowymi statami nie mając z tego nic? Ci co płacili płacą dalej i nie mają reklam, ci co chcieli odeszli i nie obciążają serwerów, a reszta nabija im kasę i ma staty.

no z tym za darmo to lekka przesada ;) wyskakujące okna z reklamami napewno nie były za darmo... tyle że za serwery płacił reklamodawca, a nie osoba mająca staty i nie ma problemu ktoś się decydował na "darmowe staty" to je miał z reklamami, ale linki w treści strony to przegięcie...

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Właśnie nie pamiętam czy coś tam przysłali czy gdzieś czytałem ale dużo wcześniej było już o reklamach u nich tylko że ich fizycznie nie było.

A w sumie to już mi to teraz wisi mój programista napisał coś ala xannowe staty i jadę na swoich bez łaski

ale linki w treści strony to przegięcie...
a tego to nie widziałem

a widzisz, a ja wchodze (dwa dni temu chyba, można przewinąć post i zobaczyć kiedy to tu napisałem) na stone Klienta, patrzę i oczom nie widzę, w treść strony wrzucone linki (myślę zwariował Klient), patrzę w źrodło a tam ich nie ma, no to wywalam staty - linki znikają, wrzucam staty linki sie pojawiają, po najechaniu na link, piękny box wyświetla się z jakimiś informacjami i linkiem do reklamowanej strony, na podstronie miałem z 4 linki (a może więcej)... ciekawe ile by weszło jak by treść podpasowała po te reklamowane badziewie

wczoraj już te linki sie nie pojawiały, ale Kient już nie ma statów ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Już to chyba pisałem - gdyby ilość tych reklam była taka jak na samym początku - czyli jeden pop'up na kilka dni pewnie większość z nas zacisnęłaby zęby i dalej trzymała ich staty. Ale w sytuacji gdy te reklamy zaczęły się wyświetlać kilka razy dziennie, a teraz jeszcze intertext to sorry - ale ktoś tu na głowę upadł.

Przeliczcie sobie średnią rynkową cenę za toplayera x ilość odsłon/UU jaką generują (albo generowały) witryny podpięte do stat24 i uzyskacie właściwy wniosek. Pewnie każdy chciałby świadczyć taką "darmową" usługę przynoszącą taki zysk...

Ja dzisiaj także podziękowałem za darmowe stat24. Ilość reklam była naprawdę wkurzająca. Oczywiście napisałem do nich maila z informacją o przynależności do agencji reklamy, lecz nikt najwyraźniej nie mógł poświęcić dwóch minut, aby na niego odpowiedzieć :P Płacić ponad 6k netto rocznie za staty także nie zamierzam. Zostaję przy xannSTAT , chociaż nie mają licznika UU ;)

Darmowe forum - załóż własne forum za darmo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności