Skocz do zawartości

Wpływ zmiany treści i designu strony głównej na pozycję w google .

execo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czytałem w archiwum parę wypowiedzi na temat zmiany designu strony głównej i wpływem tegoż zabiegu na zmianę pozycji w googlach. Nie znalazłem jednak zadowalających odpowiedzi tak więc przedstawię krótko problem:

W związku z planowaną zmianą wyglądu serwisu, zamierzam zmienić treść strony głównej www.execo.pl w taki sposób, że większość słów kluczowych, które są obecnie w tekście (np: niszczarki lub kserokopiarki) - znajdzie się jedynie w linkach do podstron lub w krótkich opisach pod zdjęciami. Cała treść, która jest obecnie na stronie głównej zostanie przeniesiona do podstrony "o firmie".

Wyczytałem już, żeby starać się nie zmieniać podstron tak wiec zostana obecne w postaci np: www.execo.pl/niszczarki.html. Obawiam się jednak co się stanie z pozycją strony jeśli zmieni się sama treść strony głównej. Zauważyłem, że wiekszość słów kluczowych z obecnej strony jest uwzględniana w wynikach wyszukiwania.

Tak więc proszę o propozycje i porady jak planowany zabieg przeprowadzić w miarę bezboleśnie ;)

Pozdrawiam

Darek

W czasach kryzysu polecić mogę : mocne i tanie niszczarki,oraz poleasingowe kserokopiarki :)

tak naprawde moze zdarzyc sie wszystko, najprawdopodobniej bedzie spadek, pozniej powrot. szybkosc spadku, liczba oczek i czas powrotu zalezy od tego jak "silny" masz serwis i jak stablina pozycje zajmuje. slowa kluczowe w linkach to bardzo poprawny zabieg. zmien tresc i linki, w drugim etapie design (lub odwrotnie), w miare mozliwosci staraj sie wszystko zalatwic za pomoca css tak aby mozliwie marginalnie ingerowac w kod html (układ strony i elementow).

Przy mojej stronie, na której całkowicie zmieniłem design żadnych zmian w pozycji nie było także to większość zależy od "widzi mi się" Google, a mniej od siły strony. Moja strona była nowa i lekko podlinkowana, a jednak żadnych zmian w pozycjach nie było.

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności