Skocz do zawartości

Sandbox - mam sie bać ??

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam dokupić sobie linki na innych serwisach. Bedzie ich bardzo dużo czy zatem moja strona trafi do sandboxa ? Czy jeśli będe używał zmiennego anchora to coś pomoże ?? Było to już na forum, wiem, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi jak należy dodawać linki, żeby uniknąć filtrów. A czy strony z Linkorem też lądują czasem w sandboxsie ? Bo przeciesz tam sie dostaje setki linków naraz.

Mam jszcze pytanie, mam strone PG - 4, umieszczam na niej linki domojego serwisu, na każdej podstronie, czy robot jak ją odwiedzi wyłapie mi te wszystkie linki i moja strona wyskoczy z pozycji ???

Oczekujesz jednoznacznej odpowiedzi, a nie ma tak naprawdę jednoznacznej odpowiedzi, czy SandBox w ogóle istnieje. Tak jak czytałeś na forum, przyrost linków musi być stały i naturalny. Jeśli przywalisz powera, to utrzymuj ten wzrost przez dłuższy czas, nie rób gwałtownych skoków. Czas indeksacji serwisów twoim przyjacielem :D, gugiel nie wyłapie wszystkiego przecież jednego wieczora.

Linki na każdej podstronie też są w pewnien sposób naturalne, to jak reklama banerowa w dużym, znanym serwisie. Też masz linka na każdej podstronie. Ale nie licz na to, że da ci to takiego samego powera jak linki z różnych domen i IPków. Zadziała jak link z PR4+ :)

tonery tusze :: karmy dla psów - zapraszam :: Psiarskie forum

jesli masz zwolnienie od lekarza na nerwice lękową

to nic Ci nie grozi... jak nie masz... no coz

PG = PR?

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi jak należy dodawać linki
jak uniknac sandboxa ?

na sandbox najbardziej narazone sa nowe strony - zaindeksowane mniej niz 4 miesiace w google, pozniej szanse na sandboxa sa mniejsze ale dalej realne. Jedyny sposób na unikniecie to:

1. nie linkowanie w duzej ilosci na raz - link popularity musi wygladac naturalnie czyli kilka linkow przy kazdym update

2. nie linkowac ze stopki duzych serwisów - wzrost np o 2 tys linków w ciagu miesiaca, jescze do tego z tej samej domeny nie wyglada naturalnie

3. nie zbierac duzej ilosci linków ze stron o wysokim PR na raz - PR jest najczesciej wykladniekiem wartosci linków których sprzedaz oferuja webmasterzy - pracownicy google doskonale o tym wiedza i wiedza tez ze ludzie najczesciej kupuja duza ilosc tego typu linków zeby wzbogacic swoj wlasny PR

czy powyzszy punkt oznacza ze nie wolno stosowac takich technik ?

absolutnie nie - mozna je stosowac ale wzrost popularnosci linków musi wygladac naturalnie, dlatego powinnismy zaczac budowac link popularity mniej wiecej tak :

1 / 2 / 4 / 6 / ........... / 1200 / 2400 / ......... / 100 000 / 200 000 /

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

1. nie linkowanie w duzej ilosci na raz - link popularity musi wygladac naturalnie czyli kilka linkow przy kazdym update

No bez przesady....

Zdobywanie kilku linków przy kolejnych updejtach

Przy takim tempie pozyskiwania linków pozycjonowanie może się okazać nadzwyczaj trudne 8)

dlatego powinnismy zaczac budowac link popularity mniej wiecej tak :

1 / 2 / 4 / 6 / ........... / 1200 / 2400 / ......... / 100 000 / 200 000 /

Pisząc to wykluczasz jednocześnie swój pierwszy punkt ;)

Live Free or Die

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności