Skocz do zawartości

Limity precli a soft do dodawania wpisów

SirZooro

Rekomendowane odpowiedzi

Być może ten temat bardziej pasuje do działu Pogaduszki, ale zdecydowałem się go tutaj założyć aby dotrzeć do osób piszących soft do dodawania wpisów do precli.

Jak zapewne wiecie, wiele precli posiada w regulaminie ograniczenia np. na ilość znaków w poście, ilość linków czy tematykę. Jeżeli wpis dodawany jest ręcznie lub z użyciem programu do półautomatycznego katalogowania, to dodający ma szansę zobaczyć stosowne informacje, oraz dodatkowo wyniki sprawdzenia przez plugin WyPiekacz. Niestety jeżeli program czy skrypt dodaje wpis bez otwierania strony precla w przeglądarce, to dodający nie ma szansy tego zobaczyć (pomijam przypadki gdy ktoś idzie na ilość zamiast na jakość). Dlatego wpadłem na pomysł aby plugin WyPiekacz udostępniał (np. w formacie XML) informacje o ustawionych limitach, i dodatkowo krótki opis precla (np. tematyka) podany przez właściciela. Te dane mogłyby być następnie odczytane przez programy do dodawania wpisów, i np. wyświetlone na liście precli.

Tutaj jest moje pytanie: co sądzicie o tym pomyśle? A jeżeli jesteś autorem którejś z dodawarek do precli, czy dodałbyś w niej możliwość pobierania tych danych z precla?

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

Ja się coprawda dopiero zabieram do pisania mojej prywatnej dodawarki, ale z wielką chęcią bym takie coś tam widział- aczkolwiek widzę tylko jeden problem- ile osób w swoich preclach instaluje WyPiekacz- tutaj może się wszystko rozbić. Ale jestem jak najbardziej ZA :shout:

a ja jestem przeciw. Po co ułatwiać spamerom robotę ? Przecież wypiekacz pisany był z myślą o poprawie jakości dodawanych tekstów, po co to więc psuć ?

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności