Skocz do zawartości

Płatności ... nowy trend ?

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

Na katalogiseo.info/katalogi,VIP niedawno jeszcze tylko 1 może 2 katy były płatne. Dziś już 14 ... Pojawiają się FG z płatnościami ...

Czyzby nowy trend w zakresie hmm... walki z dodawarkami ? z dbałościa o własne "zabawki" ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeśli katalog nie reprezentuje sobą mocy i jakości i jest płatny to ja się do niego nie dodaje. Jeśli ma moc, to ostatnio nawet prawie 10pln za wpis zapłaciłem i jestem zadowolony. Jestem przeciwny nowym katalogom z płatnościami za wpisy :P

Tworzenie, wsparcie sklepów na Prestashop GoPresta.pl zapraszam do współpracy

Młodsi użytkownicy myślą, że jeżeli wprowadzą płatności to zaraz jakieś kokosy będą z tego mieli :P

Ja osobiście na części z prywatnych katalogów wprowadzałem płatności ze względu na wszędobylski spam. Ilość mojej pracy nad katalogami zmniejszyła się kilkakrotnie.

Aczkolwiek tak jak piszę kolega wyżej, nowy katalog z płatnością to dość śmieszna opcja.

Pozdrawiam

przed ręcznie dodawanymi śmieciami.

no własnie nie do konca ... bo:

- dodają opisy złożone z samych slów kluczowych i 3ba prosic o poprawienie

- dodają strony na darmowych hostingach

- nie czytają regulaminu

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zgred: niestety, ale masz racje. Porównuje 2 katalogi. Jeden bezpłatny, a drugi płatny. Na tym pierwszym jest 20xkrotnie więcej wpisów i spamu, ale wpisy są wartościowe. Na tym płatnym spamu nie ma, wpisów jest trochę więcej, ale 70% to zbitek słów kluczowych niezgodnych z regulaminem. Nie wymagam czytanie regulaminu, ale te 300 znaków normalnego tekstu mogliby chociaż dodać.

Wkurzające są też maile od userów, którzy zadają lawinowo pytania dlaczego wpis został odrzucony skoro zapłaciłem.

Nie daj się wyprzedzić konkurencji! Dodaj i promuj swoja stronę w następujących katalogach:

Amismedica.pl - zbiór ciekawych stron - PR 4

Danuta.com.pl - zbiór wartościowych stron - PR 3

Alustar.pl - katalog z gwiazdami - PR 2

Zapraszam do dodwania wpisów!

ja pisze mejla - czekam dwa dni i potem sam uzupełniam opis w oparciu o profil strony www. robie to sporadycznie - nie mam zamiaru poprawiac każdego.

To trzeba pobierać opłatę za moderację wpisu, a nie za dodanie ;-) Jak wpis niezgodny z regulaminem, to beznamiętne pa.

Ja aktualnie żadnego działającego nie mam, bo od 3 miesięcy nie mam czasu przysiąść i skończyć mojego czegoś opartego na WP (chociaż to pewnie 2h pracy).

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

Może rozwiązaniem na spam (zbitki słów kluczowych w opisie) jest skrypcik, który będzie po prostu sprawdzał ile jest np przecinków bądź innych separatorów w opisie. Najsensowniej chyba takie sprawdzenie zrobić już na poziomie dodawania wpisu. Jasne, że to nie wyeliminuje spamu ale powinno go zmniejszyć. Dodatkowe funkcjonalności skrypciku trzeba zapewne indywidualnie wymyślić na podstawie analizy najczęściej występujących powodów odrzuceń. Taki luźny pomysł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności