Skocz do zawartości

Płatności ... nowy trend ?

zgred

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Może rozwiązaniem na spam (zbitki słów kluczowych w opisie) jest skrypcik, który będzie po prostu sprawdzał ile jest np przecinków bądź innych separatorów w opisie. Najsensowniej chyba takie sprawdzenie zrobić już na poziomie dodawania wpisu. Jasne, że to nie wyeliminuje spamu ale powinno go zmniejszyć. Dodatkowe funkcjonalności skrypciku trzeba zapewne indywidualnie wymyślić na podstawie analizy najczęściej występujących powodów odrzuceń. Taki luźny pomysł.

Lepiej po prostu napisać wielkimi czerwonymi litrami nad formularzem dodawania wpisu, że wpisy, których opis nie spełnia wymagań regulaminu będą bezwzględnie usuwane, a opłata nie podlega zwrotowi. Wówczas pozycjonerzy, w obawie przed wyrzuceniem w błoto pieniędzy, będą przykładać większą wagę do tego co robią.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

Ja już kilkadziesiąt wpisów wyrzuciłem z powodu, że ich zawartość to 90% tylko i wyłącznie słowa kluczowe po przecinku. Dostałem nową paczkę wpisów takiej jakości i zastanawiam się co teraz zrobić czy wywalić czy zostawić, bo raczej pisanie maili nie wchodzi w grę bo każdy jest na inny adres email. Szkoda, że w freeglobes można tylko skasować lub zostawić.

Nie daj się wyprzedzić konkurencji! Dodaj i promuj swoja stronę w następujących katalogach:

Amismedica.pl - zbiór ciekawych stron - PR 4

Danuta.com.pl - zbiór wartościowych stron - PR 3

Alustar.pl - katalog z gwiazdami - PR 2

Zapraszam do dodwania wpisów!

jest dokładnie tak jak piszecie.... opłata to najlepsza walka ze spamem...

Kokosy to może są jak katalog ma PR>3 i wpis za 10zł :-)

natomiast uważam, że dla nowego katalogu wpis płatny jako opcja jest ok (i tak u siebie mam) - nie jest to zarobek ale taka 'satysfakcja' że ktoś docenił.

alternatywą są "punkty", link zwrotny etc...

Co do wpisów - praktycznie poprawiam wszystkie które przeze mnie przechodzą bo wkurzają mnie nieczytelne zlepki... na katalog patrzę jako na twór dla ludzi a nie dla wyszukiwarki (wiem, wiem - jestem w błędzie.... :-) ) [natomiast nie moderuję 100% wpisów]

jedni robią porządnie od początku a inni chcą robić porządnie ale im nie wychodzi a jeszcze inni mają inne priorytety.

Wpis nie jest za link ale za rozpatrzenie

integracja z dotpay jest banalna - to 3 linijki kodu które trzymam w tajemnicy :-) :-) :-)

ktoś napisał, że we FG można tylko skasować lub zostawić... własnie nie można odrzucić (tam to się nazywa "ban"). wpisu nie widać, jest na osobnej liście a user nie może dodać go po raz drugi.

specjalnie dodałem pole komentarz aby pisać dlaczego ich wpis idzie do kosza... uważam, ze tak jest fair

pozdro

Polecam blog o podróżowaniu. Relacje z wypraw, zdjęcia, filmy, porady.
Zapraszam na relację z wyprawy do Namibii i Botswany.

Lepiej po prostu napisać wielkimi czerwonymi litrami nad formularzem dodawania wpisu, że wpisy, których opis nie spełnia wymagań regulaminu będą bezwzględnie usuwane, a opłata nie podlega zwrotowi. Wówczas pozycjonerzy, w obawie przed wyrzuceniem w błoto pieniędzy, będą przykładać większą wagę do tego co robią.

wiesz ile osób czyta regulamin dodawania wpisów ? promil !

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

wiesz ile osób czyta regulamin dodawania wpisów ? promil !

Właśnie o to chodzi. Ludzie nie czytają regulaminu, ale jak w opisany przeze mnie sposób uświadomi się ich, że jak go nie przeczytają to zapłacone pieniądze pójdą w błoto, to będą czytać i przestrzegać, co zostało przeze mnie już sprawdzone w praktyce. ;)

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

To już problem dodających że nie czytają regulaminów. co do opłat jestem za ale bez przegięć bo jak ktoś pisze że po 10zł netto robi wpis nie po to by zarabiać ale by ograniczyć spam to mam wrażenie zę sobie jaja ze mnie robi.

1zł netto, czy 2zł netto za lepszy katalog, precel to ok. 1zł jak jest świeżak a moderator nie ptzytnie w ptaka i będzie się nim opiekował i podlinkowywał domenę na jakiej stoi jest do przyjęcia.

Tylko jak katalog stoi na standardowej tempatce i zawiera w ch... reklam i linków wychodzących i właściciel wprowadził opłaty to ja takie omijam szerokim łukiem.

jeszcze jedno jak piszecie że rejestracja jest darmowa to niech będzie darmowa i wogle niech będzie ta rejestracja bo coraz częściej spotykam płatne katalogi gdzie pisze w regulaminie że jest bezpłatny albo że może się każdy zarejestrować a rejetracja jest wyłączona. To się też tyczy precli. To jest z deka irytujące

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

zacytuje Marka Konrada: "wiem ale nie powiem bo ..." - mam swoją ideologię. Na razie nazywa się 2-3 zeta plus VAT. Lada moment płatnosci pojawią się na zgredku gdyż mam 50-80 wpisów na dzień. Owszem sensownych ale widać że botami się lata...

po 3 latach prowadzenia katów mam nawyki i też działam jak robocik ... połowa przechodzi a z pechowcami się nie dyskutuje :D

wiecej nie powiem bo płatność za rozpatrzenie wpisu to nie wszystko - moge tylko powiedzieć że kończę z katalogami ogólnymi ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

W sumie po płatnościach wprowadzonych na Twoich stronach zgred inni wyskoczyli jak filip z konopi. Ale mam nadzieję, że dzięki temu wyrośnie u nas trochę bardzo wartościowych katalogów, które będą długo utrzymywać nasze wpisy.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

owszem relons oraz na pewno wyrośnie grupa ludzi, ktorzy będą kablowali.

Ehh, ale się jeden trafił, można pisać, usuwać wpisy, ale on dalej wysyła smsy i dodaje cały czas same słowa kluczowe....

Nie daj się wyprzedzić konkurencji! Dodaj i promuj swoja stronę w następujących katalogach:

Amismedica.pl - zbiór ciekawych stron - PR 4

Danuta.com.pl - zbiór wartościowych stron - PR 3

Alustar.pl - katalog z gwiazdami - PR 2

Zapraszam do dodwania wpisów!

Ja aktualnie żadnego działającego nie mam, bo od 3 miesięcy nie mam czasu przysiąść i skończyć mojego czegoś opartego na WP (chociaż to pewnie 2h pracy).

No już rzeczywiście zapowiadasz od dłuższego czasu :)

Ja osobiście na webbest nie mam prawie spamu, no ale to początek dopiero, ale chyba nietypowość też zniechęca spamerowiczowych wpisywaczy.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności