Skocz do zawartości

jutro rusza F1

zakręcony

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

@tomahawk, no jak to "sąd?". Masy są tak rozłożone, że po wsadzeniu KERS'a do bolidu Kubicy byłyby problemy z balansem (większa nadsterowność)....

PS. I jeszcze mnie o czytanie onetu posądzasz, pffff. Równie dobrze mógłbym napisać, że jak ja jeździłem na F1, to Ty z dywanu na podłogę uczyłeś się skakać :) Oczywiście, byłby to taki sam "strzał" jak Tój.

Panowie nie przepychajcie się :) faktem jest, że jak będa mieć do wyboru: stawiamy na Polaka czy Niemca, to szefostwo postawi na Niemca, bo BMW to niemiecki koncern i walczy o niemieckich kibiców, którzy kupują więcej tych samochodów niż my

oficjalnie będą wspierać 2 kierowców, ale jak do tej pory wiecej pecha mial Robert, więcej awarii, więcej mniej trafnych strategii, to że jest lepszy od partnera to tylko jego talent i dążenie do perfekcji, u niego jak wszystko gra to i tak nie gra...

ja tak to widzę, być może jest inaczej i sie mylę :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

jak będa mieć do wyboru: stawiamy na Polaka czy Niemca, to szefostwo postawi na Niemca

Dlaczego? Przecież to profesjonaliści a dla bmw liczą się sukcesy bo one to KASA. Dlaczego mają postawić na słabszego kierowcę, z patryjotyzmu?

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

nie mówię że postawią na słabszego, słabszemu Niemcowi będą robić dodatkowe testy i otaczać opieką - jak to ujmowano, by nauczył się dogrzewać opony w kwalifikacjach - jak to miało miejsce w zeszłym roku, zamiast skupić się na walce o pierwsze miejsce, nie mówię, że nawet jak by sie zaangazowali na 100% to by było to pierwsze miejsce, ale oni odpuscili sezon po wykonaniu załozonego planu - po pierwszej wygranej teamu w wyścigu

oczywiście podkreślam, że nie mam wystarczającej wiedzy by mówić, tak to na 100% było, pisze jak to wygladało z mojej perspektywy plus jakieś informacje zaczytane w sieci i prasie :)

- Reklama -

ale oni odpuscili sezon po wykonaniu załozonego planu - po pierwszej wygranej

Dlaczego zakładasz, że bmw działa przeciwko sobie? Bo gdyby odpuścili rzeczywiście to byli by idiotami a raczej nie są.

a dlaczego odpuszczenie ma być działaniem przeciwko sobie?

jezeli już prawie w połowie sezonu wykonali założenia jakie postawili sobie przed sezonem - wygranie jednego wyścigu, to po co angażować dalej swoje siły w 100%?

ten czas mogli poswięcić na przygotowanie nowego bolidu na obecny sezon i to robili, a przy okazji byli wsparciem dla słabszego, szkoda, że nie zauważyłem jak wspierają tego lepszego, co sam zainteresowany kilka razy sam mówił bezpośrednio po zawodach :)

- Reklama -

to po co angażować dalej swoje siły w 100%?

Chociażby po to aby wygrać drugi wyścig co podniosłoby znaczenie, prestiż i nie tylko, firmy bmw w F1 i w całym świecie "samochodowym". Niemcy co najwyżej nie przesunęli środków finansowych z r. 2009 na r.2008. Widocznie uznali, że jest to nie opłacalne.

mi się wydaje, że oni raczej przesunęli część środków z 2008 na 2009 i dodatkowo część (umówmy sie na zwrot) mocy intelektualnej ;)

a wygrana 2 wyścigu, czy walka o podium (nawet 3 miejsce) zakończyła się, tak to wygladało... a może nie zauwazyłem czegoś co miało miejsce i BMW do końca walczyło jak lwy o podium :)

- Reklama -

Wiem tyle ile widzimy w TV, czy przeczytamy w prasie. na dodatek głównie opinie "polskich mediów". To trochę za mało na wyciągnięcie prawidłowych wniosków.

zgadza się, dlatego podkreśliłem ze dwa razy, że ja to tak widzę :)

trochę martwią mnie jednak wypowiedzi samego Roberta po kilku ostatnich weekendach (w sesjach treningowych, kwalifikacjach i po samych wyścigach) w tamtym sezonie... a może dużo więcej oczekiwał od teamu niż było to w ogóle możliwe...

- Reklama -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności