Skocz do zawartości

jutro rusza F1

zakręcony

Rekomendowane odpowiedzi

rok temu na tym etapie pierwszy w klasyfikacji, w tym roku... człowiek się cieszy jak głupi z 2 pierwszych punktów... można by tak pisać i o Hamiltonie, Rajkonenie, Massie i td... czy F1 nie jest piekna?

Ale kto się cieszy z 2 pkt?

Jak dla mnie to niema się z czego cieszyć... A te 2 pkt znaczą tylko tyle że w tym sezonie już raczej nic nie osiągnie...

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ale kto się cieszy z 2 pkt?

a na przykład ja się cieszę :] a w przekroju 6 poprzednich startów to jest z czego :] a czy osiągnie czy nie, to sie dopiero przekonamy ;)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Nick Heidfeld właśnie ogłosił ciekawy konkurs na nowe malowanie swojego kasku. Więcej szczegółów na stronie www.nickheidfeld.com albo moje skromne tłumaczenie na https://www.kubicomania.net/news/wiadomosc/...nicka-heidfelda

Zespoły zrzeszone w FOTA ogłosiły utworzenie nowej, niezależnej serii wyścigowej. W serii tej miałyby wziąć udział Ferrari, McLaren, BMW, Toyota, Renault, Red Bull, Toro Rosso oraz Brawn GP.

Jak Wam podoba się taki pomysł oddzielnej serii? Będziecie oglądać F1 czy nową serię? :(

Myślę, że to krok w prawidłowym kierunku i szansa na wprowadzenie najnowocześniejszych technologii zamiast ciągłego tego ograniczania.

to zależy :( jak by powstała nowa seria, to by się na poaczątku ogladało i jedno i drugie, a z czasem pozostało przy ciekawszym rozwiązaniu dla kibica...

po pierwszym dzisiejszym trenigu Kubica ostatni... teraz może być chyba tylko lepiej :]

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Wcale sie nie dziwie że chcą się odłaczyć od mafii FIA

Mnie zawsze dziwił przymus stosowania jenakowych technologii, ogumienia, olejów, paliwa itp rzeczy w różnych konstrukcjach czy markach samochodów.

Np w GP2 czy Formuła Renault jest to normalne aby uzywać jednakowego ogumienia czy oleju, bo wszyscy jadą identycznym samochodem z identycznym silnikiem, więc wszystko ma byc jednakowe.

Ale w F1, WRC, WTCC jest to jeden wielki przekręt. Dlaczego właśnie muszą jechać na jednakowych oponach? A np zawieszenie, klocki hamulcowe czy inne podzespoły mogą uzywać różnych producentów. Aż sie nasuwa pytanie na jakich to zasadach jakaś tam firma wygrywa przetarg na dostarczanie opon na cały sezon?

Ostatnio w WTCC komisarze FIA z przepisów robią jeden wielki cyrk, co wyścig to inne przepisy obowiązują. A za kazde zastosowanie nowej technologii dostaje sie karę w postaci balastu :(

.

• 3 miesiące temu...

Będzie mu znacznie gorzej pod względem jakości bolidu, za to spodziewam się, iż atmosfera w zespole będzie lepsza a sam KUB będzie rządził jako kierowca #1.

Tak mnie zastanawia, czy uznalibyście za spam, jeśli wrzucałbym tutaj info z najnowszych wydarzeń w F1 z mojego wortalu Kubicomania.net ?

Gdyby ktoś jeszcze nie miał informacji, to Robert Kubica zajął drugie miejsce na torze w Interlagos podczas Grand Prix Brazylii. Mistrzem Świata został Button.

Robert pokazał klasę, bardzo ciekawy wyścig jak na tak statyczne warunki. Od dawna brakowało mi takiego wyścigu w wykonaniu Kubicy. Ciekawe, że jechał ze zmniejszonymi obrotami silnika, aż szkoda myśleć co by było gdyby choć raz wszystko zagrało na 100%...

Ale to może już z Renault ;)

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Ciekawe, że jechał ze zmniejszonymi obrotami silnika, aż szkoda myśleć co by było gdyby choć raz wszystko zagrało na 100%...

a gdzie to wyczytales?

to ze oszczedzal silnik przez ostatnie kolka w ktorych i tak nie mogl juz zaatakowac pierwszego miejsca nie znaczy ze mial przykrecone obroty... mial jedne z najszybszych predkosci na pomiarach wiec watpie zeby tak bylo

dopilar.pl

https://dopilar.pl/meskie-sprawy/titan-gel/

Portal o zdrowiu, odżywianiu i diecie - NaturaLab

Powiedział tak podczas konferencji prasowej, mówił, że już od 10 okrążenia musiał zmniejszyć obroty ponieważ mieli problemy z silnikiem i wodą. Ehh Polsat poskąpił nawet konferencji, a ja się łudziłem że pokażą całą.

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności