Skocz do zawartości

Wirusy na serwerze?

konrix

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem w posiadaniu sklepu www.vikon.pl.

Pozycjonuje sobie jedną frazę (max 10linków dziennie) i strona idzie w górę.

10 pozycja w google jest coraz lepiej, następnego dnia 100 pozycja.. masakra..

Słyszałem że jest to możliwe przez virusy na serwerze. Myślicie że to prawda? Jak mogę przeskanować te pliki na serwerze? Myślę nad ściągnięciem ich na dysk i przeskanowaniem antyvirem. Co o tym myślicie?

jak strona jest zawirusowana to google nie wyświetla strony tylko podaje odpowiednie info o tym.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

u mnie też pozycje skaczą mimo że nie dopalam strony rotacją. Nie podejrzewam tu zewnętrznej przyczyny prócz samego g. Zbliża się update więc może coś przeliczają

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

A zasadnicze pytanie ile czasu pozycjonujesz? Bo moim zdaniem te wysokie pozycje to mógł być FSB... Przy 10 linkach dziennie nie podejrzewam filtra, ale sprawdź strony z TOP10 i porównaj ich PR, ilość backlinków, title itp. ze swoją stroną - będziesz widział czy odstajesz czy nie... Jak będzie Ci się wydawać że tak choćby minimalnie to znaczy że wszystko jest w porządku a te wysokie pozycje to był jedynie FSB.

Edit:

Rzuciłem okiem na frazy z Twojego title i wszystko w porządku - masz 70 backlinków przy konkurencji liczącej ten współczynniki w dziesiątkach i setkach tysięcy. Na te słowa nie masz szans bez kasy na duże zaplecze. A wysoka pozycja była związana z FSB - jestem pewien na 95%. Pozostałe 5% to niepewność związana z Twoją frazą, której nie podałeś, ale jak tylko w przypadku jeżeli jest super-niszowa.

moja fraza to "paraprotex"

"Jak będzie Ci się wydawać że tak choćby minimalnie to znaczy że wszystko jest w porządku" - to dlatego że ich domeny są starsze? bo jeśli odstaje tylko troszkę to nie powinienem być 200 pozycji dalej tylko max 20 . Dobrze rozumuje ?

screw - masz u mnie browca B):)

trochę dziwne to fsb jak fraza jest na 3 pozycji a potem spada na 90 by po kilku dniach wrócić na 3cią i po kilku znowu spaść na 60 i tak w kółko. Różne dc też nie wchodzi tu w grę bo było sprawdzane i faktyczniee pozycja skacze. Myślę jak juz pisałem, że to jakieś zawirowania w Google spowodowane być może zbliżającym się updatem. Coś tam pewnie przeliczają i tyle. W sumie i tak się ustabilizowało bo jeszcze miesiąc temu domena cyklicznie znikała z serpów i się pojawiała hehe.

trochę dziwne to fsb jak fraza jest na 3 pozycji a potem spada na 90 by po kilku dniach wrócić na 3cią i po kilku znowu spaść na 60 i tak w kółko. Różne dc też nie wchodzi tu w grę bo było sprawdzane i faktyczniee pozycja skacze. Myślę jak juz pisałem, że to jakieś zawirowania w Google spowodowane być może zbliżającym się updatem. Coś tam pewnie przeliczają i tyle. W sumie i tak się ustabilizowało bo jeszcze miesiąc temu domena cyklicznie znikała z serpów i się pojawiała hehe.

Miałem to samo przed ostatnim update'em. FSB + zawirowania i raz +100 a następnego dnia -100. Uspokoiło się po PR.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności