Skocz do zawartości

Pingowanie

goszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

temat pingowania przewija się często na tym forum, jednak nie mogłem znaleźć odpowiedzi, które by mi wyjaśniły wszystko w 100 % :)

Przykładowo mam do zaindeksowania 100 podstron.

- każdą podstronę pinguję tylko raz?

- podstrony pinguję co jakiś czas czy wszystkie na raz?

Pozdrawiam

Musisz kombinować. Z pingowaniem jak z jajkiem.

Jak mi zależy i muszę robić to bezpiecznie to pinguję każdą podstronę kilka razy w kilkugodzinnych/kilkudniowych odstępach czasu.

Jak mam nie wiele do stracenia...to ustawiam ping na co godzinę i zostawiam do upadłego albo wyłączam aż coś ruszy z indeksacją.

Unikalnatreść.pl - bo wartościowy content to podstawa!

Skuteczny SEO Copywriting!

pingowane strony ale nie linkowane i tak lecą z indeksu więc lepiej podlinkować dobrze serwis. Kolejna sprawa jak pingowanie wam obciążą procka ? mówię tu o pingowaniu serwisów i podstron powiedzmy co godzinę ?. Kiedyś próbowałem w ten sposób indeksować site ale obciążenie dedyka wzrosło dość mocno więc wyłączyłem. Obecnie ping stosuję tylko w preclach ale jak wspomniałem jak nie podlinkuje zaindeksowanej pingiem podstrony to i tak po kilku dniach znika z indeksu.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Nie przekonałem się osobiście o tym przeciążeniu na dedykach, ale wiem od innych, że tak jest. Dlatego odpalam to u siebie...obciążenie mi nie przeszkadza, a to sobie tam pyka w tray'u, bo komputer i tak chodzi 24/7.

Potwierdzam, że bez linków pingowanie na nie wiele się zda. Ale w połączeniu z linkami pingowanie można uznać za pewnego rodzaju przyśpieszacz indeksacji (zwłaszcza na WP? - gdzie chcemy szybko zaindeksowac kolejny wpis).

Unikalnatreść.pl - bo wartościowy content to podstawa!

Skuteczny SEO Copywriting!

tak jeśli chodzi o przyspieszanie to się zgodzę

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Nowe wersje wp mają niejako wbudowane pingowanie z automatu, więc wystarczy dopisać linki (choć parę adresów już jest), żeby działo się to automatycznie.

Ja pinguje tylko wpisy w słabych katalogach, o których wiem, że na pewno nie będę ich linkował. Mam przynajmniej nadzieję, że część z tych wpisów w ten sposób zostanie zauważona przez gugiela. Nie robiłem jednak testów, zresztą skala zbyt mała, żeby powiedzieć coś o wpływie pingowania na indeksację.

ale obciążenie dedyka wzrosło dość mocno więc wyłączyłem.
Samo pingowanie jako takie nie powoduje obciążenia, ale dopiero wzmożona aktywność bootów (w ten sposób nazwijmy to zabawionych) czyli żądań HTTP z którymi to się wiąże :unsure:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności