Skocz do zawartości

[Google] Wpływ samego pingowania na indeksacje strony

PawelC

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie to zrobiłem mapę map, a dokładnie:

sitemap.html a w nim:

link Mapa nr 1 //2 K linków

link mapa nr 2 //2k linków

link Mapa nr 3 //2 K linków

link mapa nr 4 //2k linków

......

Teraz rozumiesz? Pingowałem tylko plik sitemap.html

Google ma chyba kilka serwisów do pingowania skupiłeś się na jakimś szczególnym?

Blogsearch :)

• 2 miesiące temu...

Pingowaniem zajmuję się już od dłuższego czasu.

Napisałem mapę serwisu pod joomla, która sama pinguje nowości na stronie:

https://www.sefservicemap.com/lang-pl/sef-service-map-20.html

Sitemapa pinguje zarówno stronę główną jak i podstrony.

Potwierdzam, że pingowanie jest idealne na zaplecza. Potrafią same się zaindeskować i łyknąć całkiem spory site. Ale nie zawsze, czasami mimo pingowania i podlinkowoania strona nadal ma site 0. Tak więc tu też działa statystyka. Na 10 postawionych agregatorów RSS 8 się samo indeksuje. Site utrzymuje się i nie opada.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Potwierdzam, że pingowanie jest idealne na zaplecza. Potrafią same się zaindeskować i łyknąć całkiem spory site.

shypo też potwierdził że działa pingowanie.

Ehh niestety z braku czasu, nie mam okazji do napisania podsumowania testu :( Ale zacznę go pisać częściowo i jak skończę to wrzucę na bloga.

Ale nie zawsze, czasami mimo pingowania i podlinkowoania strona nadal ma site 0

Tutaj się z Tobą zgadzam, czasami jest tak że od razu zacznie łykać stronę www, a czasami tak jak piszesz że trzeba długo czekać na efekty. Najlepszy przepis na szybkie zaindeksowanie, dobra optymalizacja strony, wewnętrzne linkowanie, oraz jak najmniejszy rozmiar podstrony. Ja miałem po 3kb podstronę i moment indeksowało. Jeżeli dobrze podlinkujesz te agregatory RSS to site nie będzie spadał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności