Skocz do zawartości

Dwa pytania: Powielanie własnych treści / ukrycie wytłuszczenia

Soul3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przeglądam forum od kilku dni czytając o pozycjonowaniu stron www. Uważam, że jest to bardzo dobre źródło informacji, szczególnie dla takich newbie w tej dziedzinie, jak ja.

Nie znalazłem jednak jasnej informacji dot. dwóch kwestii. Jeśli to możliwe, proszę o wyjaśnienie:

1. Jestem w trakcie tworzenia strony internetowej, którą będę chciał samodzielnie pozycjonować. Ze względu na typ strony, często jest tak, że artykuły są robione na podstawie poprzednich, czyli, krótko mówiąc, kopiuję własną treść na różnych podstronach (bo po co kilka razy na różne sposoby pisać to samo, dezorientując użytkownika). Czy ma to negatywny wpływ na pozycję strony w punktu widzenia wyszukiwarki?

2. Na stronie www.optymalizacja.com jest napisane, by używać znaczników <b>, <u>, <i> przy słowach kluczowych (zapewne <strong> i <em> też). Słowa kluczowe przewijają się w tekstach całkiem często, jednak nie chcę ich wyróżniać bez potrzeby. Czy zastosowanie CSS, które ukryje wytłuszczenie i pochylenie może wpłynąć negatywnie na stronę z punktu widzenia przeglądarki?

Z góry dziękuję za dobre rady,

Pozdrawiam,

Soul2

kopiuję własną treść na różnych podstronach (bo po co kilka razy na różne sposoby pisać to samo, dezorientując użytkownika). Czy ma to negatywny wpływ na pozycję strony w punktu widzenia wyszukiwarki?

Właśnie w ten sposób dezorientujesz usera, bo ostatecznie zaczyna się gubić w którym miejscu już jest.

2. Na stronie www.optymalizacja.com jest napisane, by używać znaczników <b>, <u>, <i> przy słowach kluczowych (zapewne <strong> i <em> też). Słowa kluczowe przewijają się w tekstach całkiem często, jednak nie chcę ich wyróżniać bez potrzeby. Czy zastosowanie CSS, które ukryje wytłuszczenie i pochylenie może wpłynąć negatywnie na stronę z punktu widzenia przeglądarki?

Nie wpłynie negatywnie, ale też wydaje się w tym przypadku zbyteczne. Daj przede wszystkim słowa kluczowe w tytule, linku w H1 lub H2 i kilka razy w treści.

Nie wpłynie negatywnie, ale też wydaje się w tym przypadku zbyteczne. Daj przede wszystkim słowa kluczowe w tytule, linku w H1 lub H2 i kilka razy w treści.
Co do tego nie byłbym taki pewien, jak dla mnie to już podchodzi pod cloaking, w minimalnym stopniu, ale jest to prezentowanie wyszukiwarkom innej strony niż użytkownikowi, dlatego jak najbardziej odradzam taką zabawę, więcej możesz stracić niż zyskać.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

powielanie własnej treści nie jest nietolerowane przez skrypt wyszukiwarki?
Co przez to rozumiesz i w jakim celu chcesz to robić? Nie widzę najmniejszego sensu by na własnej stronie duplikować treść, użytkownika wprowadzi to w dezorientację...

Co do wyszukiwarki, jeśli będą to całe artykuły takie same, nie będą one wszystkie w indeksie, jeśli o to pytasz.

Ba, nawet dodam, że G. w swoich wskazówkach uznaje coś takiego za "złe", twierdząc, że powiększanie liczby podstron sztucznie, tworząc duplikowaną treść, tworzenie katalogów itp.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności