Skocz do zawartości

Pływające frazy

Cypis

Rekomendowane odpowiedzi

zauważyłem ze dość często zdarza mi się taka oto sytuacja:

pozycjonuję dajmy na to 3 frazy dla domeny, jedna trudna, druga średnio, trzecia prosta

siłą rzeczy najpierw wskakuje ta najprostsza, potem trochę trwa zanim wypchnę pozostałe dwie do top10 - w tym czasie fraza łatwa cały czas jest wysoko i ma dosyć stabilną pozycję - po wepchnięciu do top10 dwóch trudniejszych fraz ta łatwa wypada do top20 i musze ją mocniej podlinkować żeby wróciła na swoje pozycje

zauważam to dosyć często

to norma? - też tak macie?

Masz w tym trochę racji. Ja też takie coś zauważyłem chodź u mnie spadki są o wiele mniejsze ale też zauważalne. Wyobraźcie sobie frazę xxxxx która bez pozycjonowania była na 2 miejscu ( fraza tak prosta że sama wskoczyła bo konkurencja praktycznie zerowa. Po mocnym podlinkowaniu na inne frazy i optymalizacji strony strona wpadła po 2 miesiącach na o wiele trudniejsze frazy do top3 a tutaj po jakimś okresie zdobycia TOP1 spada do TOP3 lub nawet TOP5

faktycznie nie ta skala ale mechanizm ten sam - od dłuższego czasu u mnie to praktycznie norma, z tego co zauważyłem najczęściej przy zleceniach na 3 frazy / domena - chociaż z drugiej strony w takich przypadkach najłatwiej to zauważyć przy większej ilości fraz obraz się nieco rozmywa bo pozycjonowanie rozkłada się w czasie

to że założyłeś sobie konto na tym forum w 2006 na prawdę o niczym nie świadczy, a już na pewno w żaden sposób o twoim profesjonaliźmie, nie jesteś dla mnie żadnym autorytetem więc twoje głupawe, niby żartobliwe wypowiedzi w temacie są co najwyżej żałosne - na pewno nie śmieszne

czy na prawdę tak trudno omijać topic w którym nie masz nic do powiedzenia?

idź sobie gdzie indziej, może na kimś innym zrobisz większe wrażenie

EOT

Moim zdaniem takie powtarzające się zachowania miejsc są zależne od tego w jaki sposób linkujemy i gdzie te linki trafiają. Ja linkuje zawsze tak samo jako "wstępniak" i u mnie mocne słowo gdy nie było rozpoznawalne dla danej strony idzie ładnie w góre na 10 zakładke, po czym wylatuje w kosmos, i wraca na dwa razy lepsza pozycje od tej na której się pojawiła na początku. Nie wiem czy jest sens dalszej rozmowy o tych skokach, bo życia to nie ułatwi ani nie odpowie na konkretne pytania :aniolek:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności