Skocz do zawartości

Test - slw-i + adder - skuteczność linkowania

nutado

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj:

strona linkowana seo.net.pl - 29 bl yahoo; zaindeksowana w google

strona linkowana gotlink - 47 bl yahoo; brak indeksacji w google

strona linkowana weblink - 86 bl yahoo; zaindeksowana w google

strona linkowana adder(precle) - 1 bl yahoo; brak indeksacji

strona linkowana seodopalacz - 0 bl yahoo; brak indeskacji

strona linkowana adder(katalogi) - 0 bl yahoo; brak indeksacji

strona linkowana statlink - 0 bl yahoo; zaindeksowana w google

strona linkowana statlinkiem pojawila sie w indeksie; choc bez bl yahoo

strona linkowana weblinkiem pojawila sie w indeksie

strona linkowana gotlinkiem zniknęła z indeksu

• Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rozumiem że testy nie będą kilku dniowe i podasz jaka strona czym linkowana na daną frazę na jakiej pozycji się znajdzie np. po 2ch miesiącach. Dobrze było by tez aby linkowane strony miały kilka tys podstron i podać ilość zaindeksowanych podstron w google np. po 2ch miesiącach. Wiele osób używa systemów do linkowania zaplecza i liczy się dla nich nie tylko ilość bl w yahoo ale także zaindeksowany site.

Pozdrawiam i czekam na dalsze obiektywne relacje z przeprowadzanego testu.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Rozumiem że testy nie będą kilku dniowe i podasz jaka strona czym linkowana na daną frazę na jakiej pozycji się znajdzie np. po 2ch miesiącach

Z taką ilością punktów to ten test powinien trwać ponad pół roku...

i to potwierdza moją decyzje by zostać z zapleczem w tym systemie wink.gif

My też lubimy Xanna :);)

z testu wynika, jak na razie, że im więcej zainwestujesz tym lepiej, ale to akurat jest raczej normą ;)

Zaraz zaraz. Wcale tak nie jest :D. Chcę zaznaczyć, że to jeszcze nie koniec testu a 1500 punktów może być niemiarodajne (ale zawsze będzie można powtórzyć test) ale na razie wygląda na to, że płacąc mniej można osiągnąć więcej.

Punkty e-weblink są 3-4 razy droższe niż gotlink (punkty gotlink można kupić spokojnie za 100 zł / 100 000 punktów / mc) a dają obecnie tylko niecałe 2 razy lepszy wynik (ilość backlinków wg Yahoo).

Ale jak pisałem to na razie ciekawostka, którą warto by sprawdzić powtarzając kilka razy test.

Z całej elity systemów które testujesz zapomniałeś o Linkme.

Dokładnie, w Linkme Elite można dostać bardzo mocne i wartościowe linki. Tylko, że w takim teście systemów rotacyjnych nie ma sensu porównywać ich do systemów linków stałych, gdzie dostajemy linki na stałe, ale za to o większej mocy.

Sprawdź liderów systemów wymiany linków:

linkme.pl (stały), gotlink.pl (rotacyjny)

alexain.jpgalexaol.jpgalexaat.jpg

Linkme - nie zapomniałem; Linkme wymaga by dodawana strona była już zaindeksowana, a założeniem testu było dodanie stron bez żadnych linków, "czystych" nie zaindeksowanych.

Test będzie trwał stale... nie będę go kończył. Wyciąganie jakichkolwiek poważnych wniosków jest jeszcze bardzo przedwczesne.

Z upływem czasu będę zwiekszał ilości pkt/linków. (Z wyjątkiem addera - dojdzie do końca i koniec)

Planuje dodatkową wersję testu (prowadzoną równolegle), gdzie będę testował określone schematy linkowania, z użyciem na każdej ze stron więcej niż jednej metody/systemu (tu juz uzyje linkme)

strona linkowana seo.net.pl - 265 bl yahoo; wyindeksowana; brak site

strona linkowana gotlink - 448 bl yahoo; zaindeksowana w google

strona linkowana weblink - 836 bl yahoo; wyindeksowana; brak site

strona linkowana adder(precle) - 17 bl yahoo; brak indeksacji

strona linkowana seodopalacz - 7 bl yahoo; zaindeksowana

strona linkowana adder(katalogi) - 1 bl yahoo; brak indeksacji

strona linkowana statlink - 2 bl yahoo; zaindeksowana

Oprócz podstawowej frazy dodałem dodatkową frazę do monitorowania jej pozycji. Tym razem fraza jest dużo łatwiejsza 3 wyrazowa zawierająca w sobie frazę podstawową.

Pierwsze wyniki pozycji dla 3-wyrazowej frazy:

1.strona linkowana statlinkiem (68)

2. strona linkowana seodopalaczem (108)

3. strona linkowana gotlinkiem (153)

nowości testu:

domena linkowana weblinkiem powrocila do indeksu;

Dodane zostały nowe domeny do testu:

strona linkowana preclami - wpisy podlinkowane gotlinkiem

strona linkowana katalogami - wpisy podlinkowane gotlinkiem

strona linkowana dobrej jakości tekstami w nieco lepszych preclach prywatnych - wpisy wzmacniane linkami stałymi i rotacyjnymi - tutaj ilość linków/wpisów bedzie dużo mniejsza niz w pozostałych stronach testowych. Moc ma wynikać z tematyczności treści, linka i ich jakości.

dodatkowy test:

domena linkowana w dość szybki i mocny sposób zarówno linki stałe jak i rotacyjne:

adder katalogi 300 dziennie;

seodopalacz 10 anchorow każdy po 50pkt, razem 500pkt=100 linków dziennie

gotlink 20k

Mam prośbę: czy możesz podawać też wartość site dla zaindeksowanych stron? To dodatkowo pokaże jak mocne są linki z poszczególnych źródeł.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

domena z dodatkowego testu - mocno linkowana - jest w indeksie

Co do podawania site. Ten test ma inne założenia. Strony biorące w nim udział mają tylko 1 stronę, bez podstron.

Z doświadczenia wiem, że test na site musi być wykonany z dużą ilością testowych serwisów.

Mam serwisy oparte na podobnej strukturze linkowane w identyczny sposób - jeden z nich ma site 7; a drugi w tym samym czasie ponad 200 000;

Tak więc każda wersja linkowania musiałaby zawierać, moim zdaniem, około 10 testowych serwisów. Z tych należałoby wziąć średnią i dopiero wtedy porównywać. Na taki test, niestety w tej chwili nie mam czasu. Choć może niedługo...

Z ostatniej chwili:

strona linkowania statlinkiem jest już na 21 pozycji dla łatwiejszej frazy.

Domena linkowana seodopalaczem miejsce 44

Domena linkowana gotlinkiem miejsce 221

wyniki dla docelowej frazy:

strona linkowana seodopalaczem 121 miejsce

strona linkowana statlinkiem 132 miejsce

strona linkowana gotlinkiem 356 miejsce

Z testu wynika, że swl rotacyjne jednak nie są "szybsze"

dodatkowo tematyczność wygrywa. Seodpalacz ma "tematyczną treść" dodatkowo wzmocniona tematycznymi linkami

Statlink - linki pochodzą z tematycznych stron

gotlink - linki z kategorii tematycznej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności