Skocz do zawartości

Test - slw-i + adder - skuteczność linkowania

nutado

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki za włożony wysilek w przeprowadzone testy. Cieszymy się ze zajęliśmy dobre miejsce :)

Wrzuce swoje 2 grosze, przydalyby się też linkowanie wspolne statykami jak to bylo w przypadku rotacyjnych.

Odnosnie rotacyjnych za bardzo chyba nie należy brać sobie do serca miejsc gdyż rotacja to narzędzie dodatkowe, samym rotacyjnym sie nie pozycjonuje.

adek

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 82
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mnie by jeszcze ciekawiło jakie są koszty pozycjonowania w każdym z systemów który wykorzystałeś. Rozkładało się to po równo?

Ciesze się, że jest to potwierdzenie mocy stałych linków. Przynajmniej moje założenia co do pozycjonowania są trafne:)

Jestem też ciekaw jakby w tym teście wypadł seomatik.

mnie by jeszcze ciekawiło jakie są koszty pozycjonowania w każdym z systemów który wykorzystałeś

Jestem też ciekaw jakby w tym teście wypadł seomatik.

Również jesteśmy ciekawi szczególnie przy uwzględnieniu kosztu :)

SeoMatik.pl - największy stały SWL w PL - ponad 10.000 serwisów :: 10.000.000 zaindeksowanych lokalizacji

Tematyczny GotLink.pl - najpopularniejszy i największy SWL w PL - 10.000 domen :: 1.000.000 linków - bezpłatne konta PRO.

Niestety spaliłeś test rotacyjnych bo 800BL w Y po 2tyg weblinka ubiło skutecznie go z tego testu i jak dla mnie potwierdzilo jego moc :puknijsie: pozostałe rotacyjne tez się nie spisały bo nie tak nimi się pozycjonuje. Test pokazał jedynie jak nieumiejętnie użyty SWL może skopać stronę w serpach :-)

Podstawowe trzy zasady SWL:

1 Nie używamy go do indeksowania bo jego linki to loteria (jak pierwszego dnia link wyskoczy na 300 podstronach dużego forum to potem musimy utrzymywać prędkość przyrostu linków a to jest nie możliwe przy loterii w swl)

2 Początkowo zbieramy mocne stałe linki nawet z nofollow

3 Linkowanie SWL rozkładamy na maksymalnie długi czas przyrostu linków stare navigatora wykresy są aktualne https://www.web-marketing.pl/pozycjonowanie-stron/ można śmiało napisać że czym dłużej od powstania swl tym bardziej restrykcyjnie google patrzy na przyrost linków i kiedyś udawało się "nawalanie" punktami nowych stron teraz nie daje to tak dobrego efektu.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Niestety spaliłeś test rotacyjnych bo 800BL w Y po 2tyg weblinka ubiło skutecznie go z tego testu i jak dla mnie potwierdzilo jego moc :) pozostałe rotacyjne tez się nie spisały bo nie tak nimi się pozycjonuje. Test pokazał jedynie jak nieumiejętnie użyty SWL może skopać stronę w serpach :-)

Chyba dla wszystkich jest oczywiste, że nie pozycjonuje się wyłącznie rotacyjnymi (choć i tu można by dyskutować) - to co pokazywałem to nie postępy pozycjonowania przeze mnie jakiejś strony, a wyłącznie test, w tym wypadku wyłącznie pojedynczych systemów a nie różnych kombinacji i sposobów... (więc opada najpierw stałe potem dopalenie rotacyjnymi)

Co do podanych przez Ciebie zasad typu stały przyrost, nie indeksowanie rotacyjnymi itp. Nie zgadzam się z nimi zupełnie... Nie jest ważne co ktoś kiedyś napisał, liczy się skuteczność potwierdzona praktyką... (np. ostatnio zauważam coś, co zupełnie zamieszało w moim myśleniu... pewne sposoby które jeszcze kilka miesięcy temu były skuteczne, teraz już takie nie są, a skuteczne jest coś, co nie powinno być skuteczne wg. tradycyjnych teorii pozycjonowania...)

to co pokazywałem to nie postępy pozycjonowania przeze mnie jakiejś strony, a wyłącznie test,

Jeżeli jako wynik testu podajesz pozycje na konkretne frazy to jest to pokazanie postępów pozycjonowania :-)

(więc opada najpierw stałe potem dopalenie rotacyjnymi)

Nie koniecznie :-) Robiłem podobny test rotacyjnych i niestety tez przesadziłem z ilością punktów ale moja metodologia byla o wiele bardziej rozsadna. Zacznijmy od tego ze kazdy system powienien mieć przynajmniej trzy witryny by wyciągać jakiekolwiek wnioski bo wiadomo ze w tej loterii można zle trafic za nic :-) Wszystkie witryny indexujemy za jednym zamachem np jednym wpisem na wordpress.com :-) po X czasie zaczynamy linkować wszystkie witryny i dopiero wyciągać z tego jakies wnioski. Kolejna sprawa jest tresc na tych stronach dlatego czym mniej tam jest tresci tym większe szanse ze pozycje będą za linki a nie treść i linkowanie wiec wystarczy prawie pusta strona z taką sama ilością wyrazów/liter. Wszystkie strony postawiłem na wikidot by miały równe szanse można tez użyć nowych czystych domen :-)

Co do podanych przez Ciebie zasad typu stały przyrost, nie indeksowanie rotacyjnymi itp. Nie zgadzam się z nimi zupełnie...

To nie chodzi czy się zgadzasz czy nie :-) ja podałem wariant najbardziej popularny/bezpieczny wśród "normalnych" stron. Wiadomo ze google uwzględnia tez inne warianty "wykrywania" popularnej strony typu "digg", "blog news" itd wystarczy wczuć się w role aby sobie uzmysłowić jak na pewno nie powstają duże i popularne strony by wiedzieć jak nie pozycjonować ;p

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności