MOUKETTA Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 ... i się pytam za co? Nic nie kombinowałem, nie klikałem w swoje reklamy. W ostatnim czasie wzrósł mi nie naturanie CTR nie wiedzieć dlaczego, prawdopodobnie to był jakiś bug adsense i się oberwało mi, oczywiście nie napisali o co konkretnie chodzi. A miałem jeszcze sporo kasy za marzec do wypłacenia Są jakieś szanse na odzyskanie tej kasy? Cytat Witamy Państwa,Analiza naszych danych wykazała, że Państwa konto AdSense stanowi poważne ryzyko dla reklamodawców AdWords. Dalsza aktywność Państwa konta w naszej sieci wydawców może doprowadzić do przyszłych strat finansowych naszych reklamodawców, dlatego też podjęliśmy decyzję o jego wyłączeniu. Krok ten był podyktowany koniecznością ochrony interesów zarówno reklamodawców, jak i wydawców AdSense. Zdajemy sobie sprawę, że może to być dla Państwa źródłem niedogodności, dlatego z góry dziękujemy za zrozumienie i współpracę. Jeśli mają Państwo jakiekolwiek pytania dotyczące Państwa konta lub podjętych przez nas działań, prosimy nie odpowiadać na tę wiadomość. Więcej informacji można znaleźć na stronie https://www.google.com/adsense/support/bin/...py?answer=57153. Z poważaniem, Zespół Google AdSense Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czopens Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Współczucia. Mam nadzieje ze nie idzie kolejna fala.. , CTR u mnie tez ostatnimi czasu szalał , mam nadzieje se mnie sie nie oberwie. Nie wiele ci pozostaje.. Jak mialeś wiele domen ciezko bedziesz mial je podpiac pod nowe ewentualne adsense. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo23 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Może konkurencja Ci nienaturalnie podwyższyła CTR.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winston Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Ciekawe, czy Polak ma jakiekolwiek szanse ich pozwać (skutecznie)? Aaronowi Greenspanowi się udało, ale... on miał łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seead Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Mi CTR tez ostatnio skoczyło dość znacznie, ale ... w dół... Co przy obecnej cenie klika kieruje moje eCPM do zera.. MOUKETTA - gdzieś w innym temacie pisałeś że CTR na jednej ze stron masz aż 30%... nie wydawało Ci się to podejrzane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOUKETTA Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 W ost. 2 tygodniach CTR wzrósł z dnia na dzień, i tak dzień w dzień miałem taki CTR. Wyglądało to podejrzanie, ale co mogłem zrobić? Zamknąć stronę? W reklamy też mi nikt raczej nie naklikał bo zostałby namierzony przez google i kliki nie zostałyby zliczone, chyba że klikał przez proxy. Najbardziej to żal mi kasy za marzec, bo było ponad 4000 pln na koncie. Nawet nie raczyli napisać za co ten ban. Zdarzyło się może komuś że odblokowali mu konto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iguana Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Raczej marne szanse na odblokowanie, dasz te domeny na nowe konto, a przed końcem miesiąca zablokują je i przyślą powiastkę że wykryli powiązania ze zbanowanym kontem (a wszystko było ok i ctr też tam jakiś cienki ). Przynajmniej ja tak miałem. U mnie akurat zbiegło się z przekierowaniem 301 na atrakcyjniejsze domeny, i nowe się trzymają już z rok, ale z google nie znamy dnia ani godziny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOUKETTA Opublikowano 31 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Ja też ostatnio robiłem przekierowanie na nową domenę. Na razie wysyłam formularz z prośbą o ponowne rozpatrzenie. W statystykach analytics widzę że mam sporo wejść z małych miejscowości, do tego blisko siebie położonych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeden Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 seead napisał(a): Mi CTR tez ostatnio skoczyło dość znacznie, ale ... w dół...Co przy obecnej cenie klika kieruje moje eCPM do zera.. Ja już sobie obliczyłem, że przy obecnym tempie spadku eCPM do zera zostało mi jeszcze 4-5 miesięcy. Eksperyment Discover.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winston Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Zauważyliście może kiedy Google blokuje konta AdSense? Czy nie ma czasem tendencji do robienia tego pod koniec miesiąca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seead Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Blokują specjalnie pod koniec miesiąca, żeby jak najwięcej wyśw i klików zgarnąć, kasa niby jest zwracana do reklamodawców ale nigdy nie wiadomo.. Spora część tej kasy może zostać dla google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milano Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 MOUKETTA napisał(a): ...Najbardziej to żal mi kasy za marzec, bo było ponad 4000 pln na koncie... Qurde... myślałem że ci co zarabiają powyżej 1 tyś.$/m-c są jakoś inaczej traktowani - przynajmniej mogliby wysłać jakiegoś maila z informacją że coś jest nie tak z klikami itp. a nie od razu ban :/ Przez bana tracisz 4tys/mc ale oni też sporo tracą ~10tys/mc (ok. 100 tyś zł/rok). To trochę niepoważne :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOUKETTA Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 No niestety, ale te ponad 4k to był mój rekord, normalnie zarabiałem w granicach 2000-2500 pln miesięcznie i wszystko było OK, dopiero jak CTR mi wzrósł to podesłali mi maila z informacją o banie. Wczoraj napisałem odwołanie z formularza z ich stronki, i czekam na odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matematyk Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Cytat Wrzuciłem czarne reklamy (2 duże prostokąty) na czarne tło i zero grafiki i tekstu, zobaczę co z tego wyjdzie. Mam nadzieję że mnie szybko nie zbanują, w końcu mam u nich staż 1,5 roku uczciwego trafficu więc może przynajmniej najpierw pogrożą paluszkiem. Może za to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomekg Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 hehe, a potem pytania dlaczego zbanowali ludzie, pokory ... i wszystko jasne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.