Skocz do zawartości

Po latach współpracy zbanowali mi konto

MOUKETTA

Rekomendowane odpowiedzi

@matematyk jak cytujesz podawaj link do posta, wtedy wszystkim będzie łatwiej, przykład:

Ktoś ma linka do jakichś artykułów o tym jak zwiększać CTR na stronach MFA, ciężko jest cokolwiek przez wyszukiwarkę znaleść.

ps. Wiem że to nie jest mile widziane przez google, ale ostatnio tak mnie doją że nie mam za wiele do stracenia.

Dokładnie jak kolega wyżej napisał, konta ze stronami MFA są banowane i tutaj bym szukał przyczyny.

EDIT.

Dodam, że właśnie jest bardzo dużo do stracenia, jak sam napisałeś w tym temacie.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Wrzuciłem czarne reklamy (2 duże prostokąty) na czarne tło i zero grafiki i tekstu, zobaczę co z tego wyjdzie. Mam nadzieję że mnie szybko nie zbanują, w końcu mam u nich staż 1,5 roku uczciwego trafficu więc może przynajmniej najpierw pogrożą paluszkiem.

Może za to?

Na pewno nie, taką 1 podstronę zrobiłem wiele miesięcy temu na 1 dzień testu w momencie kiedy naprawdę nędznie płacili (1/10 centa o ile pamiętam oraz bardzo marny CTR - testowałem wiele ustawień reklam) i mogli wtedy zbanować. Może zdobyłem wtedy z 4 kliki na obecne tysiące kliknięć miesięcznie na normalnych stronach.

Mogę jeszcze dodać że miałem reklamy na qlwebach ale tam też procent zarobków do całego konta był znikomy, a że nic nie pisali że nie wolno trzymać reklam w katalogach to zawsze to jakiś pieniądz na serwer był.

Dokładnie jak kolega wyżej napisał, konta ze stronami MFA są banowane i tutaj bym szukał przyczyny

Przepraszam możesz mi podać definicje mfa ? I na jakiej podstawie twierdzisz , że strony Made For Adsense są banowane. Ja bym śmiał twierdzić , że 3/4 stron zawierających adsense są właśnie Made For Adsense , wkońcu trzeba na czymś zarobić. Jakby nie było wszycy dążymy do wzrostu CTR.

Dostałeś bana w Google czy co :)

Co to jest MFA lub Made For AdSense?

- określenie na strony internetowe stworzone wyłącznie dla zarobku na reklamach typu CPC, w szczególności dzięki Google AdSense. Zazwyczaj strona ta zawiera niewielką ilość treści lub treść skoopiowaną z Wikipedii, aby reklama kontekstowa mogła dopasować swoją treść do tematyki strony i by reklamy zaczęły się pojawiać.

Strony typu MFA są uważane za spam i usuwane są z wyszukiwarek internetowych.

W te definicji przyjętej tutaj MFA to strona praktycznie bez treści składająca się z większości z samych reklam.

A banowane są z powodu łamania regulaminu, zakaz umieszczania reklam na stronie bez treści, ale są wyjątki jak strony pod parking.

Jak również takie strony można podciągnąć pod kilka innych punktów w regulaminie.

EDIT:

https://zarabianie-na-blogu.pl/google-elimi...-konta-adsense/

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności