Skocz do zawartości

Update linków. Czy tylko?

Gość Anonymous

Rekomendowane odpowiedzi

no jak widac, nie zawsze jest tak, gdy tańczy na przyklad juz widze wzrost linkow a strona w SERP spadla o 5 pozycji. To dowod ze tańczy i jeszcze SERP się nie ustabilizował

Ciupagi z Helu na export

"Jak żech cyckoł (ssał) ta kartka, toch myśloł, że to jest kotlet. Trocha było ciężko, bo był niedosolony" PAP

Zmiany SERPS to nie jest taniec, Google juz nie tanczcy od dawna.

Nie wiem czy to jest update, bo linki sie zmienily jednoczesnie we wszystkich datacenters. Zwykle zajmuje to troche czasu,zanim wszystkie datacenters sie uaktualnia. Mozliwe, ze to byla kolejna mala zmianka w algorytmie i dlatego pokazuje wiecej.

CHociaz te zmiany w katalogu Google, jakby swiadczyly o tym ze update PR juz bedzie niebawem.

Dziś zauważyłem, że google uaktualnił linki

A ja zauważyłem, że poza zmianą link:https:// i PR G poprawił też skutki bardzo dużego błędu, który miał od dwóch updatów.

Otóż część linków do poszczególnych stron (śledzimy PR i linki do stron stron całego situ dość dokładnie), szczególnie dla nowych stron przyjmowała dane dla strony głownej.

Czyli np: https://helion.pl/ksiazki/linlk.htm jeszcze dwa dni temu miało PR6, z ponad 3500 backlinkami, dokładnie takimi samymi jak główna strona.

Po update te nowe strony uzyskały PR0, tak, jak powinno było być miesiąc temu ;)

Mimo uważnej obserwacji nie widać też po nowym update nowych stron, które dziedziczyły linki i PR z głównej bez powodu.

Czy ktoś zaobserwował podobną "przypadłość"?

Andrzej Kierzkowski

aki@helion.pl

Quis custodiet ipsos custodes?

U mnie dziś rano dowód na "taniec google" - na www.google.com pod słowem "labradory" pozycja 5, na www2.google.com pozycja 4!

PR=2 - nadal brak wpisu do katalogu. Google www2.google.com nadal pokazuje backlink tylko z jednej strony (przekierowanie ze starego adresu ale tylko z jednej podstrony - przy czym ten adres ma PR=2). www.google.com pokazuje backlink z innej strony (z www.strajk...)

Ciekawe

Pozdrawiam

Marcin

Marcin

Hodowla Leminiscatus

Labrador retriever

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności