Skocz do zawartości

Jaki procent skórki muszę zmodyfikować, żeby uznać ją za swój twór?

dongrela

Rekomendowane odpowiedzi

Ja kiedyś ściągnąłem jakiś gotowy szablon do phpBB i przerobiłem praktycznie każą linijkę kodu html i css. Więc chyba mogę go uznać za swój. Szczerze mówiąc nie wiem jak tworzyć taki szablon od zera. Sądzę, że to o wiele trudniejsze. Daję głowę, że ci, którzy pozamieszczali szablony w necie, również modyfikowali jakiś gotowy, najprawdopodobniej domyślny szablon phpBB.

oczywiscie iz jest ustalony procent od ktorego mozna uznac zmieniony twor za swoj. wynosi on 100.

Pandha to weźmy https://poradnik.edukacyjny.info/, szablon w 100% standardowy (jest zmieniona grafika). Gdzie info, że to wordpress? ;)

Jest jakieś info że design niby (copyrighted) ale to zwykła kopia tego co jest w standardzie + trochę zmienione tło i kolory. Więc jak to jest z tymi 100%?

co to za dowalenie sie do tej strony? czy tam jest gdzies napisane iz autorem jest pandha??? czy widnieje tam napis iz zostala napisana od podstaw i ze to wlasnie pandha ja stworzyl????

mylisz przypisywanie sobie dziela stworzonego przez kogos innego a wykorzystywanie za jego zgoda tego co zrobil. a ze na stronie nie ma napisane ze to wordpress to chyba nie jest problem, szczegolnie iz o ile sie orientuje licencja wordpressa, drupala itd nie wymaga linku.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

@pandha: odnoszę się po prostu do tego co napisałeś.

All Rights Reserved. Poradnik | Website Design by AskGraphics.com
oczywiscie iz jest ustalony procent od ktorego mozna uznac zmieniony twor za swoj. wynosi on 100.

Ten design to kopia standardowego WP z lekko zmienioną grafiką. A jednak ktoś sobie przypisał tego autorstwo. Więc to nie jest tak do końca jak mówisz. Nie żeby mi to przeszkadzało w czymkolwiek i żebym czegokolwiek się czepiał bo takie kopiowanie to podstawa istnienia sieci, po prostu nie opowiadajmy bajek jakie to wszystko jest unikalne i tworzone od podstaw, bo cały web to jedna wielka KOPIA i wszystkie witryny są tworzone w podobny sposób. Po prostu chciałem coś udowodnić i czym się tu denerwować.

Tez jestem takiego zdania. Przeciez nikt nie bedzie robil PSD, potem tabelek, divow i umieszczal tam 2 tys zmiennych jezykowych i funkcji.

Dokładnie, zwłaszcza, że jeśli ktoś to nawet napisze sam od 0 to i tak będzie kopia.

Moim zdaniem:

Aby nie być plagiatorem, dzieciakiem i wogoole *&((*& musisz:

Pozostawić jedynie sam mechanizm, silnik.

Ja pracując w wordpresem zrobiłem tak:

1. Standardowy theme kubrik - usunolem wszystkie indywidualne cechy i zostawiłem jedynie sam szkielet bez formatowania itd.

2. Wykonałem templatkę, pociołem i skodziłem do XHTML, CSS bez tabelek.

3. Cały kod XHTML itd "wcieliłem" do mechanizmu, czyli wkleiłem funkcje php i rozbiłem na footer.php header itd.. - wszystko zgodnie z funkcjami poprawnej templatki do wp.

Modyfikowanie istniejacej templatki popranej z internetu, zmiana kolorow, zdjec i obrazków to jest moim zdaniem oszustwo/kradzież.

Co do pytania z nazwy tematu: Musisz zmodyfikować 100% templatki

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności