Skocz do zawartości

Czemu strona o słabej treści i małej liczbie linków jest wyżej niż moja ?

jokrasa

Rekomendowane odpowiedzi

:rolleyes: Witam serdecznie.

Dziwi mnie fakt, że strona, którą próbuje wy-lansować jak najwyżej , rzecz jasna nadal stoi na tym samym miejscu okolice 50-60 . ( bhp-partner.pl - utworzona w styczniu 2007 roku za 3 podstronami) - dziś ma ich kilkanaście.

Natomiast strona (bhp-pulsar.pl - utworzona też około 2007r. albo koniec 2006) ma zaledwie kilka podstron, kod źródłowy strony nie ciekawy i nic nie mówiący , mało w porównaniu z moją stroną tekstu na podstronach a mimo tego, co miesiąc patrząc na pozycje --- ciągle jest na 2-5 TOP na 1 stronie w goole.

Nie wiem co to wogóle za kod strony pulsar.pl (taki mały w prównaniu do mojego bhp-partner.pl). Strona konkurencji zajmuje max do 10 Kb a moja przekracza 70 Kb , pomijając objętość, chciałbym zwrócić uwagę na ilość stron za-indeksowanych prze google 26 ich kontra 164 moje .

Co jest grane i co muszę zmienić.

Strona moje nie ma zainstalowanego obecnie SWL, kiedyś (3 mies wcześniej miała , ale usunąłem).

Obecnie zapłaciłem za automat dodawanie linków (dziennie 20 szt)

Dziś zwiększyłem ilość linków na 40 dziennie. czy to nie przesada ? (przez około 3-5 miesiący)

albo taka strona:

bhppartner.pl - ma taki kod - z przekierowaniem w ramce na inny adres przykład:

<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.0 Frameset//EN"
       "https://www.w3.org/TR/REC-html40/frameset.dtd">
<html>
<head>
 <title>bhppartner.pl</title>
</head>
<frameset>
 <frame name="strona" src="https://www.wosmat.pl/sklep" frameborder="0" />
 <noframes>
 <body>
   <div>
   Twoja przeglądarka nie obsługuje ramek.<br>
       Przejdź na adres: <a href="https://www.wosmat.pl/sklep">https://www.wosmat.pl/sklep</a>
       <hr>
       <h6>www.nazwa.pl</h6>
   </div>
 </body>
 </noframes>
</frameset>
</html>

Czy ja również mogę taki manewr zastosować - bo mam na darmowym hostingu zaplecze z inną tylko domeną, która stoi niekiedy wyżej od jej macierzystej strony.

Proszę o sensowne wskazówki.

Pozdrawiam gorąco

Linki? Ilość - jakość - różnicowanie i inne tego typu aspekty....

Co to za automat - Adder? Jakość nie powala, skuteczność mizerna, lepiej jakbyś sam dodał do 20 katalogów + 5 precli na tydzień. Znacznie lepszy efekt.

....... Co to za automat - Adder?

nie

ale dodawarka.info

lepiej jakbyś sam dodał do 20 katalogów + 5 precli na tydzień. Znacznie lepszy efekt.

a w między czasie jakieś precelki raz na tydzień dodam (raptem 5 mi się udało) no i jak się trafiają a często tak jest to ręcznie również dodaję do wartośc. w okol PR3 nawet jak każą płacić za sms)

to ile linkow mozesz przywalic z dodawarka.info zalezy jaka maja baze katalogow. jezeli 20 - 40 mozesz dodawac to raczej w wiekszosci trafisz na smietniki. tak naprawde stosunkowo niewiele jest katalogow wyzszej jakosci. ja ze swojego automatu czasami przywale po 200 - 400 linkow od szczala na mlode domeny bez obaw bo wiem ze zanim je gogiel znajdzie, zanim moder zaakceptuje to hohoho. czasami mi po roku przychodzi informacja ze dodano strone. n

mam ustawioną opcję aby dodawał mi automat tylko do katalogów pow. PR2

Natomiast nie wiem czy w czasie około 2-3 miesięcy jak będę masowo dodawał do 40 katalogów, tą moją już nie taką młodą domenę, na której wiem, że ciąży jakiś filtr na frazę szkolenia bhp i wszystko co z ta frazą związane - to czy nie utrzymam w mocy tego filtra ??

Po dwóch dniach strona "bujnęła" się wreszczie z 51 na 41 pozycję (na trzy istotne dla mnie frazy) - ale nie wiem czy to zasługa tych wpisów (bo w ciągu ostatnich 3 dni zwiększyłem wpisy z 20 potem na 30 a ostatnio na max 40) czy to zasługa dodanie 3 stronek na darmowych hostingach z podobnym tematem i odsyłaczami do mnie .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności