Skocz do zawartości

Blokuj blokujacych reklamy

marcin_dance

Rekomendowane odpowiedzi

Co o tym myślicie ? Na razie nie zakumałem gdzie to wstawić ktoś ma propozycje ?

https://dannycarlton.com/AD_Tools/ABPfence.php

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

tak podepnę się pod temat co do niektórych reklam. Dzisiaj miałem okazję odwiedzić katalog pks i jakąś inna stronę z reklamą tego katalogu. Wyłączenie reklamy nie działa jest to już nie tyle irytujące co najzwyczajniej wk...e. Zauważam coś takiego coraz częściej na różnych stronach. Wy się potem dziwicie że ktoś ma dość i blokuje ten syf.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

No cóż - reklamy (zwłaszcza te na dużych portalach) są tam tak natarczywe, że nawet święty by nie wytrzymał i w końcu je zaczął blokować. Co zaś się tyczy blokowania blokujących reklamy - jeżeli ktoś blokuje JavaScript to podany wcześniej skrypt się po prostu nie odpali.

Osobiście stosuję blokowanie JS i Flasha, i mam spokój z tym całym reklamowym syfem który próbują nam wciskać. Gdybym jednak trafił na stronę która przywitałaby mnie komunikatem "wyłącz blokowanie reklam" zamiast treści, to po prostu bym ją zamknął i poszedł gdzie indziej. To nie tędy droga - jeżeli chce się coś reklamować, to warto rozejrzeć się za formami reklamy przyjaznymi użytkownikowi.

Polecam moje pluginy do WordPress'a: WyPiekacz, Meta SEO Pack, User Locker, Google Integration Toolkit i wiele innych :)

Poradnik Webmastera ‰ Ostatnio na blogu:

PoradnikWebmastera-Blog.1.gif

tak podepnę się pod temat co do niektórych reklam. Dzisiaj miałem okazję odwiedzić katalog pks i jakąś inna stronę z reklamą tego katalogu. Wyłączenie reklamy nie działa jest to już nie tyle irytujące co najzwyczajniej wk...e. Zauważam coś takiego coraz częściej na różnych stronach. Wy się potem dziwicie że ktoś ma dość i blokuje ten syf.
No cóż - reklamy (zwłaszcza te na dużych portalach) są tam tak natarczywe, że nawet święty by nie wytrzymał i w końcu je zaczął blokować. Co zaś się tyczy blokowania blokujących reklamy - jeżeli ktoś blokuje JavaScript to podany wcześniej skrypt się po prostu nie odpali.

Osobiście stosuję blokowanie JS i Flasha, i mam spokój z tym całym reklamowym syfem który próbują nam wciskać. Gdybym jednak trafił na stronę która przywitałaby mnie komunikatem "wyłącz blokowanie reklam" zamiast treści, to po prostu bym ją zamknął i poszedł gdzie indziej. To nie tędy droga - jeżeli chce się coś reklamować, to warto rozejrzeć się za formami reklamy przyjaznymi użytkownikowi.

poprzez nachalność reklam jest coraz to bardziej modne ich blokowanie, myślę ze to kwestia roku jak będzie zdecydowana większość userów korzystać z blokreów , nawet nie wiecie jaki jest internet piękny z blokerem a może wiecie :P

Reklama nie jest skierowana do osób buszujących dla rozrywki (no chyba, że mówimy o brandingu i świadomości produktu). Buszujący i tak nic nie kupi, więc blokowanie przez niego reklam jest raczej z korzyścią dla webmastera danej strony. Np. Po co mam się wkurzać, że ktoś ma adblocka? Sam używam i nie widzę tu problemu zwłaszcza, że takie odwiedziny "buszujących" zaniżają mój CTR - a po co komu to? Reklama jest dla osób szukających odpowiedzi.

A oto moja stopa - druga sie zgubiła ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności