Skocz do zawartości

[Program] Hack Site Info - sprawdzadz linków w site

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Napisałem co zlicza ten program! Dla przypomnienia zlicza ilość wystąpień ciągu znaków href= jakim zaczyna się definicja każdego linka. Nie bierze pod uwagę czy to są linki wychodzące czy wewnętrzne, bo nie jest to parametr istotny w tym programie.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Mion takie pytanko wstępne - za ile byłbyś w stanie napisać program taki jak ten, ale stricte do wykrywania tego wirusa na stronach ? może jakaś ściepa forumowa na PiO bo nie jeden ma problem z tym syfem i wtedy razem byśmy coś zdziałali ;/

baner_syrop_pio.jpg

... i wszystko jasne.

stricte do wykrywania tego wirusa na stronach ?

tomekq- jeśli chodzi o stricte wykrywanie tego dziadostwa na stronach to skrypt w pythonie mogę Wam podrzucić za darmo wieczorem- aczkolwiek skrypt w wersji tekstowej- na razie nie mam czasu się bawić w okienka :)

Możecie podesłać na PM fragmenty kodu (tylko nie cały strony) jaki został dodany podczas shackowania site. Są to wstawki javascript i iframe potrzebne będą do napisania funkcji wykrywającej ich wystąpienia w kodzie serwisu.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

hmmm :) jest możliwe napisanie skryptu który po wykryciu by to usuwał :D ?

Możecie podesłać na PM fragmenty kodu (tylko nie cały strony) jaki został dodany podczas shackowania site. Są to wstawki javascript i iframe potrzebne będą do napisania funkcji wykrywającej ich wystąpienia w kodzie serwisu.

teraz jak na złość tego nie mam bo wykasowałem? ma ktoś próbkę dziada?

baner_syrop_pio.jpg

... i wszystko jasne.

Kolego tomekq, ja nie prowadzę zapisów na program i powstanie wersji rozbudowanej nie będzie uzależnione od ilości zgłoszeń, ale mojego wolnego czasu. I jak już napisałem jak ktoś posiada próbki shackowanego kodu to proszę przesłać na moje PM -> dziękuję.

jednak już z usuwaniem to będzie lekko przewalone..
Ale co ma piernik do wiatraka :) Nie jest to topic w pogaduszkach o ochronie przed zhackowaniem, ale wykrywaniu takiego status quo za pomocą konkretnego programu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności