Skocz do zawartości

google a duplicate content

@miki

Rekomendowane odpowiedzi

Co do wypowiedzi uważam, że wszystko z czasem ... Konkurs został dobrze zaplanowany, dobrze zareklamowany i sam się wypromuje 8)

A teraz mały mały OT - ale jakiś mam wstręt do stwierdzenia "Duplicate Content" - może to nie do samego stwierdzenia ale do takich fachowych haseł :roll:

"©2005 Google - Przeszukiwanie 8,058,044,651 stron internetowych" - pomyślcie sobie, że google sprawdza Waszą witryne czy ma zduplikowaną zawartość - musi przelecieć tylko 8 mld razy ... ktoś powie, że bierze "część kodu" - to ja dokładam, że każdą kolejną witrynę musi sprawdzić 8,058,044,651 -1 razy :P - nawet przy optymalizacji całko-pochodno-logarytmicznej jest jedno wielkie OMG ;)

Do tego dokładam jeszcze: "Rezultaty od 1 - 10 z około 667,000 z sms.pl" - 90% stron wygląda identycznie - różnica w dwóch słowach ... skoro jest filt o którym mowa to czemu ta witryna jest dalej w google? :D

Zaraz dostanę dziesiątki upomnień - wchodzę tu co jakiś czas i jak coś napisze od razu burza :P

Moze statystycznie sprawdzac ilosc slow na stronie i porownywac z pozostalymi stronkami. Zreszta jesli dobrze rozumiem to "Duplicate Content" nie wywala strony z wynikow tylko przesuwa ja na dol (ostatnio byl glosny przypadek gdy strona google.com/adsense dostala podobno taki filtr :-) i spadla z pierwszej na druga pozycje :-) )

:D

pozycjonuj.png

Do tego dokładam jeszcze: "Rezultaty od 1 - 10 z około 667,000 z sms.pl" - 90% stron wygląda identycznie - różnica w dwóch słowach ... skoro jest filt o którym mowa to czemu ta witryna jest dalej w google? Laughing

Hmm pomyslmy, bo to sa podstrony z strony głównej?

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Ej ludzie to jest matam na wyokim poziomie ktorej niestety nie dane mi jest rozumiec :D

Probki statystyczne, brzegi i duperele ktorzych nie potrafie nazwac. Sa sposoby wyszukiwania informacji ktore nie wymagaja przeszukania wszystkich znanych dokumentow ;)

A pozatym wedlug zalozen @miki wynika ze za kazdym razem gdy wpisujemy jakas fraze G przeszukuje 8 mld dokumentow

Check email deliverability tool Maildog

Hmm pomyslmy, bo to sa podstrony z strony głównej?

To jest wytłumaczenie chwilowe, sam dobrze wiesz, że właśnie takie strony powinny mieć filtr, a nie jakieś dwie losowe w których jest zduplikowany kawałek tekstu ...

A pozatym wedlug zalozen @miki wynika ze za kazdym razem gdy wpisujemy jakas fraze G przeszukuje 8 mld dokumentow

Tego nie powiedziałem, mówimy o "duplicate content", a nie o wyszukiwaniu przez formularz :mrgreen:

Cały algorytm działania takiej wyszukiwarki jest bliski doskonałości, ale zastanówcie się - dlaczego dalej w google ważne są linki linki i jeszcze raz linki, pełno jest spamu, syfu i innych zanieczyszczeń i od dawna jest praktycznie taka sama sytuacja - im więcej linków tym jesteś wyżej? Skoro te filtry są takie cudowne to dlaczego nie dają kolejnych tylko wciąż jest praktycznie to samo i to samo i tak już od niewiem kiedy? :mrgreen:

ostatnio byl glosny przypadek gdy strona google.com/adsense dostala podobno taki filtr :-)

Super filtr, główną strone (i jako chyba pierwszą dodaną) zrzuca aż na drugą pozycję :)

sam dobrze wiesz, że właśnie takie strony powinny mieć filtr, a nie jakieś dwie losowe w których jest zduplikowany kawałek tekstu ...

Wg. mnie d/c powinny miec strony podobne i lezace na różnych IP.

Gdyby tak bylo to 99,9% mialo by nalozony filtr

Cache? :)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności