Skocz do zawartości

algorytm PR

Eldoka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

U mnie nie widzę żadnych plusów dla stron z unikalnym contentem, raczej minusy. Co dziwne PR całkiem dobrze się ma dla stron, które powinny być dawno wyrzucone z google. Widziałem ostatnio taką jedną "bardzo przydatną" i fajną stronę - cała strona to w zasadzie jedno słowo + dodatkowo to same słowo jeszcze ukryte na stronie (w sumie nie wiedzieć po co), liczba powtórzeń wynosi co najmniej kilkaset, title, description, keywords - to samo - na stronie nic innego ciekawego nie ma. I co ? Pagerank 3 przy niezbyt imponującej liczbie linków. Natomiast strony z treścią unikalną, zarówno na wp jak i autorskich skryptach spadki, albo pr0 z n/a

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

Na pewno dla osób dla ktorych strony straciły na wartosci PR wskaznik jest bezuzyteczny i do bani.

Ale przy nastepnym update bedzie cacy o ile pasek bedzie po ich mysli.

Ja nie sprzedaje linkow, wiec dla mnie PR nie ma znaczenia.

Ale przy okreslaniu wartosci strony pierwsze co biore pod uwage to wskaznik alexy okreslajacy ruch i wskaznik PR (wszystko na jedny toolbarze)

P.S.

Sorki za literowki, ale mam cos z kodowaniem

mógłby ktoś wyjaśnić pojęcie 100% flash
Ale olać pr, dla stron pozycjonowanych najważniejsza jest pozycja, a dla zapleczowych to BL oraz wiek domeny.

ok ale jak się wymieniamy to pierwsze co większość robi to patrzy na paseczek.

To już problem dodających jak nie umieją ocenić wartości strony. Znam takich co wyceny pozycjonowania robią wyłącznie na podstawie ilości zapytań na daną frazę. Nie znaczy to jednak, że mam robić to samo. Mnie nie zależy aby ludzie się dodawali do moich precli ale wręcz przeciwnie staram się aby dostęp do nich miało wybrane grono ludzi. Ostatnio wszystkie zostały sprowadzone do parteru PR przez google. Inne precle jakie mi udostępnili ludzie w większości to samo ale pozycje nie spadły ani im ani mnie więc obniżenie pr nie miało tu żadnego wpływu na pozycję. Jednak jak by oni przestali je linkować i ja przestałbym linkować swoje, spadek pozycji by nastąpił.

Wiesz widziałem kilka precli na jakichś darmowych serwerach z pr3 bodajże, do których nawet nie zadałem sobie trudu dodania wpisów.

Jeżeli ktoś jakość linka ocenia wyłącznie po pr strony z jakiej on prowadzi to jego sprawa.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

PR to fajna sprawa, tylko tak naprawdę prócz wartości linka i pkt w swl daje niewiele... zysku. Po ostatnim update PR zapleczówka przeskoczyła stronę na którą ma pracować, mimo że ma nieporównywalnie gorsze linki i w dużo mniejszej ilości. W wynikach też jest dużo niżej więc czy PR coś mi da? Nie sprzedam linka i nie będe uruchamiał na stronie swl. Może ułatwić dopisanie do katalogu który wymaga jakiegoś tam PR. Tyle że takich katalogów prawie nie ma. W wypadku katalogu PR się liczy. Dlatego bardzo raduje mnie fakt że wskoczył mi zacny... pr1.

Tak czy inaczej lepiej mieć PR niż go nie mieć - szczególnie dla śmietników.

Treningi WattUp.pl

no ok ale wymieniłem się z gościem:

mój serwis PR4 a jego PR3 . Teraz się role odwróciły i ja mam PR3 a on PR4. I pisze mi, że mu się nie opłaca już dalej ze mną wymieniać. A stronki są zgodne tematycznie i zadbane . Pfff...

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

eldoka olej pokemonów. Zacznij wyceniać linka na podstawie tego co naprawdę się sprawdza a to że ktoś ma inne zdanie to jego sprawa. Jak ktoś głąb to korzystaj z tego. Szukaj starych dobrze podlinkowanych domen z jakimś niskim pr w zamian za linka na jakimś śmieciu z pr3. Niech się gówniarz cieszy że skorzystał, może kiedyś dojdzie do tego że to tobie się bardziej opłaca.

Tak odnośnie twojej wymiany jeszcze o której wspominałeś, koleś chyba nie za bardzo wie czym jest wiek linka bo inaczej by takich durnot nie pisał. Ale jak mówiłem olej go niech sie dalej buja i "wyszukuje te super strony"

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

PR nadal liczy sie przy katalogach - bo taka prawda - ludzie caly czas na to patrza

u mnie wyzerowali wszedzie, gdzie byly podpiete SWL'e - reszta utrzymala, wzrostow na starych nie mialem

ja uwazam, ze najwazniejszym kryterium przy PR i filtrowaniu stron jest ilosc wychodzacych

ja uwazam, ze najwazniejszym kryterium przy PR i filtrowaniu stron jest ilosc wychodzacych

Tu się z Tobą nie zgodzę. Moje nowe strony zapleczowe, które mają nie więcej niż 2,5 miesiąca dostały w większości PR 2 mimo tego, że na części z nich jest około 8 wychodzących na każdej podstronie (na preclach po 3 sztuki). Strony do których linkują otrzymały PR1 i jeden link wychodzący.

2 miesiące temu postawiłem też forum, gdzie mam 6 wychodzących na każdej stronie i też mam PR2.

Po analizie swoich stron nie widze żadnej reguły, którą G mogłoby się kierować przy nadawaniu PR. No może jedna, którą widzę u wielu innych osób... Czym większy śmietnik na którym Ci nie zależy, tym Masz na niej wyższy PR.

Eh tyle pracy w linkowanie prywatnych precli + tyle samo pracy w przygotowanie unikalnego contentu, a PRy przyznali jak krew z nosa. Przy czym trzy autoblogi dostał PR2 i jeden PR3. Życie jest okrutne :P

Unikalnatreść.pl - bo wartościowy content to podstawa!

Skuteczny SEO Copywriting!

Tu się z Tobą nie zgodzę. Moje nowe strony zapleczowe, które mają nie więcej niż 2,5 miesiąca dostały w większości PR 2 mimo tego, że na części z nich jest około 8 wychodzących na każdej podstronie (na preclach po 3 sztuki). Strony do których linkują otrzymały PR1 i jeden link wychodzący.

2 miesiące temu postawiłem też forum, gdzie mam 6 wychodzących na każdej stronie i też mam PR2.

Po analizie swoich stron nie widze żadnej reguły, którą G mogłoby się kierować przy nadawaniu PR. No może jedna, którą widzę u wielu innych osób... Czym większy śmietnik na którym Ci nie zależy, tym Masz na niej wyższy PR.

A ile linków masz wewnętrznych w porównaniu do wychodzących? :)

Patrząc na linki i PR odniosłem wrażenie, że podlinkowanie w treści nie dość, że bardziej "kopie" (to jasne), to jeszcze lepiej PR przewodzą. Niestety nie jest to poparte badaniami i może być kompletną bzdurą, ale po ostatnim update jakoś pomysł zakiełkował w głowie - pozostaje sprawdzić.

PS. U mnie PR5 > PR6 :P

A oto moja stopa - druga sie zgubiła ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności