Skocz do zawartości

Kto mi naprawi WP

djurek

Rekomendowane odpowiedzi

Przy usuwaniu tego dziadostwa z wordpressa przyda się plugin https://wordpress.org/extend/plugins/exploit-scanner/

U mnie nie dość że zainfekowany został wordpress, to również autorska strona postawiona na tym samym serwerze, oparta na html.

Jak zrobić cydr z jabłek? Przepisy na nalewki domowe smaczne i zdrowe.

Wirus nauczył się wykradać hasła z większej ilości klientów ftp- taki jest mój typ :)

ale o czym Ty piszesz......wirus (czy jakikolwiek inny śmieć), to wirus i NIGDY nie będzie miło widziany na komputerze, nawet jak nie potrafi wykradać haseł........

co za różnica , czy potrafi z jednego klienta czy wszystkich ??

ponadto teraz to instalują się często tylko 'zaciągacze' wszelkiej maści badziewi i ktoś kto tym rządzi ładuje sobie odpowiednie klocki na kompa.

Sugeruje zmieniać hasła na całkiem odmienne niż były , a nie dodawać tylko np. 123

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

ale o czym Ty piszesz......wirus (czy jakikolwiek inny śmieć), to wirus i NIGDY nie będzie miło widziany na komputerze, nawet jak nie potrafi wykradać haseł........

Piszę o swoim przypuszczeniu- i nigdzie nie napisałem, że jest mile widziany- absolutnie się z Tobą zgadzam, że wszystko co przyłazi na kompa bez wiedzy/zgody użytkownika kwalifikuje się do jaknajszybszego wywalenia.

co za różnica , czy potrafi z jednego klienta czy wszystkich ??

Przypadkiem nie taka, że jak potrafi z jednego to wystarczy zmienić klienta na coś z czym robak sobie nie radzi i na chwilę(do czasu usunięcia robactwa z komputera) będzie spokój?

ponadto teraz to instalują się często tylko 'zaciągacze' wszelkiej maści badziewi i ktoś kto tym rządzi ładuje sobie odpowiednie klocki na kompa.

A to Ci nowość- tak było, jest i będzie. Jest to po prostu najoptymalniejsza droga do szybkiego rozprzestrzeniania wirusa.

Sugeruje zmieniać hasła na całkiem odmienne niż były , a nie dodawać tylko np. 123

Ja bym raczej sugerował zainwestować w dobre antywirusy, a później zmienić hasła- dowolnie, nawet dodając 123.

dowolnie, nawet dodając 123.

myślisz, że [ osoba domniemana o popełnienie przestępstwa lub wykroczenia ] hasełek nie stosuje brutali na zmienione hasła ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

myślisz, że [ osoba domniemana o popełnienie przestępstwa lub wykroczenia ] hasełek nie stosuje brutali na zmienione hasła ?

Myślę, że poprostu tej osobie się to nie opłaca. Dużo bardziej ekonomiczne jest rozesłanie kolejnych tysięcy kopii robaka, niż męczenie się z łamaniem hasła bruteforcem, nawet mając jakąś podstawę do tego- chyba, że jest to dostęp do ftp z naprawdę dużą ilością stron.

Skopiuj całą zawartość z ftp i przeszukaj pliki .html i .php w poszukiwaniu <frame> </frame>

Ja miałem podobną sytuację ze stroną klienta i to pomogło.

Zawsze w plikach index.html lub .php doklejało mi na beszczela frame`a za wszystkimi znacznikami lub też w gdzieś w meta.

Po wyczyszczeniu i zmianie haseł do ftp i PA śmiga jak należy :)

Dużo bardziej ekonomiczne jest rozesłanie kolejnych tysięcy kopii robaka, niż męczenie się z łamaniem hasła bruteforcem, nawet mając jakąś podstawę do tego- chyba, że jest to dostęp do ftp z naprawdę dużą ilością stron.

za mocno powiedziałem brutalem.... wystarczą właśnie proste testy typu hasło , hasło1 , hasło12 , hasło 123 i kilka takich jakie najczęściej się robi....

M

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności