Skocz do zawartości

[opinia] tani-hosting.net - zlodzieje i oszusci

akuku

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystalem z tego hosting 2-3 lata. Pady czeste i niezbyt szybkie serwery, ale mialem pakiet SEO z paromai wspoldzielonymi IP za niewielkie pieniadze pod zaplecze jakby mi ktorys z serwerow padl. W zeszlym roku oplacilem kolejny rok a kilka mikesiecy pozniej calkiem przypadkiem zauwazylem ze wszystko stoi na 1 IP. Juz kiedys byla podobna akcja ale zaraz po interwencji naprawili. Okazalo sie ze jak zwykle serwer padl i jest wszystko na zastepczym. Po kilku interwencjach i paru tygodniach okazalo sie ze niby przeniesli serwery i czekaja na pakiet IP. Zapewnili rowniez ze okres gdy wszystko jest na 1 IP bedzie odliczony od abonamentu. Od czasu do czasu jak mi sie przypomnialo to do nich pisalem co z moimi IP - w koncu przestali odpisywac. Najbardziej mnie wkurzylo jak wylaczyli mi pare tygodni temu hosting bo nie place. K£%^£&^$%&%$ zaplacilem 249+VAT pomimo tego ze jestem angielskim podmiotem gospodarczym za SEO Reseller 3. Pakiet dziala jakies 2 miesiace a pozniej trzymali wszystko na 1 IP - a takie konto kosztuje u nich 99zl. Na emaile nie odpowiadaja - ahhh czasem odpowiedza ze jak zaplace to wlacza. Na cytowanie ich ze obiecywali ze konto bedzie przedluzone o okres gdy nie mialem 5 IP nie odpowiadaja itp. Probowalem do tych zlodzieji dzwonic na numery z emaili i ich strony ale tam w grupie Cyrux IT powiadomiono mnie ze od dawna z nimi nie wspolpracuja. Nawet dostalem numer jakis ale tam nikt nie odpowiada. Jak ich pytalem zeby podali numer gdzie z kims mozna porozmawiac bo ten ktory podaja w emailach i na stronie - (0-14) 63 16 891 to nie do nich przeciez i ze juz Cyrux z nimi nie wspolpracuje odpowiadali zeby dzwonic na ten.

Cwaniaczki mysla ze jak czlowiek siedzi za granica to moga sobie w C£%$£%£"% leciec. Niestety maja pecha bo wybieram sie z rodzinka do Polski na swieta i pogadam z rodzinka (75% prawnicy) czy sie w wolnej chwili za cwaniaczkow nie wezma.

Zeby tak chociaz czlowiek jakies przepraszam uslyszal.

Oczywiscie pozdrawiam uzytkownika Fujara ktory to jest adminem w tani-hosting choc pewnie zaraz napisze ze juz nie jest ale bujac to moze mojego syna a nie mnie.

Search Engine Optimisation Services UK SEO Services

szkoda, ze nie zasiegnales jezyka, ze bezpodstawne pomowienia kogos "zlodziejem" czy "oszustem" jest takim samym lamaniem prawa jak to co zrobil tani-hosting. w tym, ze jako angielski podmiot gospodarczy zaplaciles vat nie ma nic dziwnego, jakis lepszy jestes? :).

pozdrowienia.

googlerulz.

bezpodstawne pomowienia kogos "zlodziejem" czy "oszustem" jest takim samym lamaniem prawa

No akurat w tym wypadku jak widzimy nei jest przestepstwem, bo nie jest to bezpodstawne.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

szkoda, ze nie zasiegnales jezyka, ze bezpodstawne pomowienia kogos "zlodziejem" czy "oszustem" jest takim samym lamaniem prawa jak to co zrobil tani-hosting.

Arek co za bzdury. To czy akuku ma rację to osobna kwestia ale już nie można być niezadowolonym z usług świadczonych przez firmę bez prawomocnego wyroku sądu? Dla akuku to złodzieje i [ nierzetelni partnerzy ], dla kogoś innego pewnie rzetelna firma. Ten drugi też ma prosić o pozwolenie sądu, żeby napisać dla odmiany pochlebną opinię?

Carnagge, nie wprowadzaj ludzi w błąd jeśli nie jesteś czegoś pewien.

Bezpodstawne - nie oparte na prawomocnym wyroku sądowym.

Bardzo ciekawa interpretacja slowa bezpodstawne. Pierwszy raz taka widze...

A swojego zdania jestem pewien i wystarczy siegnac do Kodeksu Karnego, zeby zobaczyc art. 213 § 2.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

art. 213 § 2. KK - przepis uznany za niezgodny z Konstytucją na mocy orzeczenia TK z dnia 12 maja 2008 r., sygn. akt SK 43/05

O to chodzi? :) Zresztą, dalej:

art. 214

Brak przestępstwa wynikający z przyczyn określonych w art. 213 nie wyłącza odpowiedzialności sprawcy za zniewagę ze względu na formę podniesienia lub rozgłoszenia zarzutu.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Ludzie jaka zniewaga????

Z firma zawarlem umowe z ktorej sie nie wywiazali, nie raczyli zwrocic poniesionych kosztow czy chocby zapropnowac zastepczej uslugi.

To JA im propnowalem ze moge przyjac 2 letni hosting z 1 IP lub zwrot oplaty. Nawet gdyby sie zgodzili na 2 letni to bylbym stratny poniewaz 1 IP kosztuje 99zl a 5 IP 249.

Sa zlodziejami poniewaz nie otrzymalem ani uslugi ani nie zwrocono mi oplaty czy jej czesci - czy to tak ciezko zrozumiec?

A co do VATu to przy exporcie jest 0%.

Search Engine Optimisation Services UK SEO Services

Rozumiem że niektórzy mają firmy i ich boli to, że ludzie mogą sobie wygłaszać pochlebne bądź nie opinie na forach, które nie zawsze są prawdziwe. Ale to tylko opinia. Za niedługo dojdzie do tego, że dresiarz który wam ukradł portfel będzie mógł was pozwać za to, że ktoś krzyknął "łapać złodzieja" :)

Wiem, że w procesie cywilnym można każdego o wszystko oskarżyć, ale firma która będzie miała czelność wystąpić przeciwko użytkownikowi w sądzie za to, że wygłosił pewną opinię będzie skończona. Tak samo jak pochlebna opinia napisana anonimowo przez pracownika firmy to zdaje się czyn nieuczciwej konkurencji i tego też nikt nie ściga.

BTW: o ile mi wiadomo znieważyć to można osobę a nie firmę. Tzn. nie można stwierdzić publicznie, że ktoś jest złodziejem. To publicznie to chyba też sprawa dyskusyjna. To jest przecież forum, pewien krąg znajomych.

Z drugiej strony, jeśli sąd w ogóle będzie się chciał zajmować takimi duperelami to tylko ubolewać nad tym, jak są roztrwaniane nasze podatki.

Pewnych rzeczy, pewne osoby widać nie zrozumieją... do momentu, aż kiedyś się dobitnie o tym przekonają ;) I chyba na tym warto zamknąć temat (chyba, że druga strona lub ktoś inny będzie się chciał wypowiedzieć, ale na temat FIRMY, wtedy proszę o PW).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności