Skocz do zawartości

płatność po odbiorze

spinacz

Rekomendowane odpowiedzi

witam pojawił mi się problem dosłownie dostałem go pocztą jest to zestaw dwóch segregatorów książki płyty i dodatków składający się na kurs języka angielskiego, taką promocję oferuje jeden serwis internetowy aktualnie jest promocja, która oferuje pakiet za darmo płacisz jedynie za przesyłkę niecałe 10zl, i tak w paczce między innymi jest weksel z określoną sumą do zapłaty. Sprawa o tyle jest dziwna, oczywiście nie przypominam sobie żebym zamawiał jakiś podobny produkt, więc napisałem na ich kontakt w tej sprawie, otrzymałem odpowiedź że złożyłem zamówienie, a nawet potwierdziłem co chciałem żeby mi udowodnili jakąś kopią wiadomości lub adresem z którego wiadomość o potwierdzenie nadeszła. Otrzymałem odpowiedź ale nic ciekawego z tego nie wynikło poza tym że upominają się o swoje pieniądze.

może ktoś się zorientował czy jeśli nie zapłacę czeka mnie jakaś nieprzyjemność, mają jedynie moje dane ale takie można znaleźć w dowolnym serwisie społecznościowym nie będę się chwalił jestem zapisany w kilku między innymi naszaklasa, czy muszę być za to odpowiedzialny.

dzięki za pomoc pozdro :H>

Zapisz się na listę mailingową a w niej:

fragmenty ebooków, przydatne linki, artykuły, a przede wszystkim porady od webmastera dla webmastera

https://news.g-center.net.pl/

Niczego nie odsyłaj, jeśli rzeczywiście nie zamawiałeś. Napisz, że mogą sobie odebrać produkt osobiście w dniach ... w godzinach od.. do...

Jak zapłacisz albo odeślesz, to już się nie uwolnisz od takich przesyłek - zostaniesz dodany do bazy frajerów.

Kilka razy miałem takie przypadki niezamówionej przesyłki. Nigdy nie odesłałem i nigdy nie zapłaciłem. Żadne groźby z ich strony nie pomogły. I co? I nic. Do firmy, w której pracowałem, w ciągu roku przychodziło kilka "poradników". Nikt nigdy po nie się nie zgłosił. A raz nawet napisała do nas kancelaria radców prawnych groźne pismo. Jak nasz radca im odpisał, to nawet pisemnie przeprosili.

Eksperyment Discover.pl

weksel bez podpisu jest tylko swistkiem papieru. nieporzebnie pisałeś ze cos takiego otrzymałeś. jesli potwierrdziłeś odbior to mozna dochodzic w sprawie ze de facto podpisałeś umowe.

jak nic nie podpisałes do kosza.

w polskim prawie jest cos takiego jak skuteczne doreczenie. moze tego będą sie trzymali jesli podpisano się na powierdzeniu odbioru.

pamietaj tylko podrzyj weksel.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

jakos nie widzi mi sie odpisywanie oswiadczen bardziej przekonuje mnie ayden moze nie wiem na ile to jest odpowiedzialne ale mysle ze uczciwe, kazdy by sie zglasil po cos co ma dla mniego wartosc, jakby ktos zrezygnowal z mojej przesylki znalazlbym rozwiazanie, chyba ze maja takich wiele to im sie nie chce.

Zapisz się na listę mailingową a w niej:

fragmenty ebooków, przydatne linki, artykuły, a przede wszystkim porady od webmastera dla webmastera

https://news.g-center.net.pl/

Nie musisz nic robic. Olej sprawe. Nie masz z nimi zadnej umowy. Nie musisz im odsylac paczki, bo to naraza Ciebie na straty zwiazane z wysylka paczki. Jest to taka forma przekretu. Duzo osob sie na to naciaga i placi.

Aha i zebym Cie utwierdzil to to nie jest moj poglad tylko adwokata :P

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

spoko do mojej partnerki tez przychodzi od 4 lat wezwanie do zaplaty za niezamowione kosmetyki, za kazdym razem jest to _ostateczne_ wezwanie przed przekazaniem do firmy windykacyjnej wiec mozesz to olac

a odnosnie weksla to jesli go nie podpisales (czyli zaakceptowales) to znaczy ze nie jestes zobowiazany go splacac.

Musisz sam zdecydować co z tym fantem zrobić

jesli juz spamujesz aby zaindeksowac link z podpisu to najpierw sprawdz poprawnosc urla

JA: Miał Pan już nie pisać - tak trudno to zrozumieć, nie życzę sobie już od Pana maili

KLIENT: to po co Pan odpisuje? lubi Pan miec pewnie ostatnie zdanie ..ja również

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności