Skocz do zawartości

[XHTML]

Mar

Rekomendowane odpowiedzi

Spotkałem się z dziwnym problemem, bo nie mogę ustawić faviconki pod przeglądarką IE.

Testowałem rozwiązania z różnych stron, nawet wgrywałem takie pliki które działają... i nadal nic.

Dałem nawet specjalnie dwie regułki, dla pliku .png oraz .ico i też to nic nie dało.

<link href="favicon.png" rel="icon" type="image/png" />
 <link href="favicon.ico" rel="shortcut icon" />

Problem niby banalny, ale nie mam zielonego pojęcia co blokuje, testowałem dodawanie do ulubionych, też nie pomaga,

testowałem na IE7. Jak dla mnie to zbędne, bo pod FF działa, ale męczą mnie inni co korzystają z IE, adres strony.

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Kurcze dziwne to IE u mnie nie działa i u klienta też nie :/

Jeszcze zapytam, podawanie w kodzie jak wyżej pełnej ścieżki do pliku jest bez znaczenia?

Mar.

Kurcze dziwne to IE u mnie nie działa i u klienta też nie :/

Jeszcze zapytam, podawanie w kodzie jak wyżej pełnej ścieżki do pliku jest bez znaczenia?

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

U mnie też IE7 dziwnie działa.

Niezawodnie wyswietla mi tylko ikonki googla i z tego forum. Pozostałych stron wyświetla tylko za pierwszym wejściem na stronę, na następny dzień wracając na ta stronę juz nie wyświetli ikonki i tak juz zostaje na zawsze.

.

U mnie na IE6, IE7, IE8, FF, Operze jest ok

Jak pod IE6 może wyświetlać Ci favikonke, skoro ta wersja przeglądarkich ich nie obsługuje?

Moim zdaniem nie ma sensu się taką pierdułką przejmować.

PS. Katalog do jakiego linkujesz ze stopki rozwala sie pod IE6.0 :P

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

W Internet Explorerze aby ikona była widoczna, trzeba dodać stronę do ulubionych. Aby odświeżyć ikonę, należy usunąć stronę z ulubionych, a następnie dodać ją tam ponownie (ikona będzie widoczna po ponownym otworzeniu przeglądarki).

To źródło ww. cytatu. Mam nadzieje, że pomoże. ;)

Gardenia-dekor.pl - Pracownia dekoratorska - dekoracje kwiatowe, wiązanki ślubne i wiele, wiele innych.

A może ktoś wyjaśnic w jaki sposób google wyświetla faviconke jeżeli nie ma nic w kodzie?

Więc musi istnieć inny sposób.

Przeglądarki sprwadzają czy istnieje w katalogu głównym witryny plik favicon.ico jeżeli nie ma w kodzie wskazania na favicone.

Na 100% robi tak FF, IE7 i Opera .

najlepiej zmień relatywną ścieżkę na bezpośrednią, czyli zamiast

favicon.ico

wpisz

https://www.twojadomen.tld/sciezka_do_pliku/favicon.ico

EDIT: właśnie zauważyłem, że mi na stronce nie wyświetla favicony! Ciekawe :/

EDIT2: Sprawdziłem Twoją stronę pod FX3.1b3, Opera10a, Safari 4, IE7 i jest wszystko OK.

W Internet Explorerze aby ikona była widoczna, trzeba dodać stronę do ulubionych. Aby odświeżyć ikonę, należy usunąć stronę z ulubionych, a następnie dodać ją tam ponownie (ikona będzie widoczna po ponownym otworzeniu przeglądarki).

Co za bzdura. Gdyby tak było to nie widzałbym żadnej favicony pod IE. :)

EDIT XXX: Jeśli to nie pomoże to zmień rozmiar ikony na 14px x 16px, bo już nic innego mi nie przychodzi do głowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności