Skocz do zawartości

Spadki odwiedzin

seek

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego wynika że ponad połowa użytkowników się loguje i ma konta z których informacje zbierane były i gromadzone przez lata. Nie ma możliwości sprawdzenia wyników na dwóch milionach komputerów i niezależnych kontach. Seo zostawili w spokoju tylko obeszli nas dookoła zabierając ruch z unikalnych i nowych wizyt. Czyli twoja strona musi być ciekawa i wartościowa żeby na nią wrócić ewentualnie "dodać do ulubionych" czyli przycisnąć zieloną strzałkę. Już teraz w G nie muszą szukać "śmieci" i ich filtrować , one same pójdą w dół.

Wzrost roli centrum firm lokalnych oraz pojawienie się ich w wynikach po top 3 ma dać szansę legalnym firmom których dane są weryfikowane tak aby nie znikneły z wyników i mogły swobodnie dalej pozyskiwać klientów i funkcjonować.

dobrze by było. ludzie zaczeliby w końcu tworzyć strony dla użytkowników, a nie dla wyszukiwarek. dość śmieciastych stron bez wartościowej treści! :)

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

A sprawdził ktoś z Was google trends? Ja tak :) i na większość fraz jest spadek(różny) wyszukiwań.

Moja teoria jest taka: pogoda - NAGLE zrobiło się bardzo ciepło i ludzie nadrabiają - do tego trochę świąteczne porządki i mamy takie wyniki. Nie ma co straszyć. Zakładam się o piwo że niedługo wróci do normy.

Edit:

Tu widać, że nie wszystkim spadło i czego ludzie szukają(jak spędzają teraz wolny czas):

https://www.google.com/trends?q=rowerowe&am...=mtd&sort=0

https://www.google.com/trends?q=gry&cta...=mtd&sort=0

w drugim przypadku nie ma praktycznie w ogóle weekendowego "piku".

Fajnie, że powstał ten temat, bo już sam zaczynałem się martwić. Strasznie to dziwnie wygląda - 30 marzec i nagle wszystko w dół. Oby to była przejściowa sytuacja :)

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl

Na moich stronkach również spadki odwiedzin. Dzisiaj zapowiadają deszcze więc może ludzie przypomną sobie co to jest Google :) . Tak poważnie to mam takie trendy każdego roku. Z reguły pierwszy miesiąc lepszej pogody jest najgorszy, potem sytuacja się stabilizuje i wraca do normy. Często w okresie letnim mam lepszy ruch niż w miesiącach zimowych. To już jednak zależy chyba od tematyki.

Richti :) W okresie letnim mozna to tlumaczyc tym ze jest juz za goraco i ludzie sie chowaja w domach;P

Jesli chodzi o ustawianie wynikow to nie do konca jestem przekonany czy bedzie to mialo az takie znaczenie... biorac pod uwage to ze obecnie coraz wiecej ludzi wie jak korzystac z wyszukiwarki... wpisuje coraz bardziej sprecyzowane zapytania... sam na swoim przykladzie jak korzystam z wyszukiwarki... bardzo czesto szukam frazy ktora raz znalazlszy juz wiecej moge do niej nigdy nie powrocic... wiec nie bedzie mi sie chcialo ustawiac wynikow dla kazdego wyszukania!! Na jakies bardzo ogolne frazy moze i owszem... ktos se poustawia ale tak... znajac zycie opcja bedzie uzywana najbardziej przez pozycjonerow... ktorzy w nadziei ze beda wyzej beda sobie podklikiwac swoje strony do gory a konkurencje usuwac hehe

Pogoda pogodą. Tak jak screw kilka postów wyżej obstawiam na świąteczne przygotowania! Na swoich stronach zauważyłem drastyczne spadki odwiedzin dziwne tylko że aktywność na moich serwisach się nie zmieniła - tzn ludzie dodają swoją treść - newsy komentarze tak jak dotychczas - nie wiem jak to wytłumaczyć.

Do świąt będziemy notować drastyczne spadki ruchu i zarobków. Czekam do okresu poświątecznego - wówczas wszystko ruszy z kopyta z nową siłą. Tak samo było w grudniu, 24 grudnia miałem jakieś 1/10 normalnego ruchu haha, a po świętach ruch wzrósł 2 krotnie i tak do marca się utrzymywał - czyli do nowego okresy świątecznego.

potwierdzam 15% spadki ale dziś po 21 widze tyle online jak wczesniej...

Polecam https://wiki.haszysz.com Wikipedia o Konopniach, tworzone od 2005 roku. Zajrzyj też na forum o marihuanie gdzie możesz skonsultować się w odpowiednim dziale z lekarzem medycznej konopi, który odpowie na wszelkie nurtujące pytania o  medycznej marihuanie https://forum.haszysz.com/forums/medycyna.104/

Jak wam burza popsuje internet, to żadnej hossy nie będzie. :P

A mówiąc poważnie - sprawdzałem w GA dla kilku serwisów wejścia bezpośrednie, z innych witryn i z wyszukiwarek. Wszędzie są spadki więc jest to wynik mniejszego zainteresowania internetem w tych dniach.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności