Skocz do zawartości

Spadki odwiedzin

seek

Rekomendowane odpowiedzi

Przyczyn spadków może być wiele - pogoda, zbliżające się Święta. Spadki są też zależne od branży. W turystyce (mojej branży) jest systematyczny wzrost, aż do weekendu majowego pewie, budowlanka widzę też lekki, systematyczny wzrost. Ciuchy spadek.

Ciekawe jaki wpływ na oglądalność będzie miał kryzys, który ma nas dopaść?

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To może zrobimy zrzutę na jakiegoś szamana, który sprowadzi deszcz, obniży temperaturę - dzięki czemu ruch na stronach powróci do normy? :rofl:

Profesjonalne badania rynku wykonywane przez socjologów

Prywatny blog

Pozycjonownie i optymalizacja stron

W sobotę to był dramat, na niektórych stronach spadek o 40% . Wczoraj (poniedziałek) powróciło do normy, ale jednak jeszcze na niektórych stronach jest 10-20% mniej odwiedzin niż dwa tyg. wcześniej :/ Dlatego lepiej się rozliczać z pozycji fraz, a nie z ilości odwiedzin (chyba, że w grudniu przed świętami:)

Pozycjonowanie stron WWW: SEMstudio.pl

co roku prawie o tej samej porze roku Luty-Kwiecien przynajmniej według moich statów odnotowuje spadek odwiedzin, osobiście uważam że to przez porządki na DC jeszcze trzy lata temu wzbudzało to we mnie emocje (był Big Daddy, Little Daddy) że coś się dzieje że wywala mnie z indeksu że pogoda, trzęsienie ziemi w Kalifornii, ale po miesiącu maksymalnie dwóch wszystko wracało do normy.

Przecież i tak jeżeli Google zmienia warunku dowiemy się o tym za jakiś czas teraz można czekać i mieć nadzieję że trwa nasz niepisany consens między nami Google ;-))))

U mnie spadek o ok 30-40%. Dużo, ale nie martwię się szczególnie tym, gdyż co roku (od 5 lat) jest tak samo. Spadki zaczynają się na przełomie marca/kwietnia. "Kryzys" przypada na czerwiec. W lipcu jest już wyraźna poprawa, a w połowie sierpnia wszystko wraca do normy. Najlepszym miesiące to październik i listopad.

marzec/kwiecień -> czerwiec - początek wiosny, ludzie uciekają na powietrze - spadek odwiedzin

lipiec - początek wakacji, więcej wolnego czasu, czyli nieco więcej osób przed komputerami.

połowa sierpnia - powroty z wakacji, ale jeszcze nie ma szkoły - zwiększenie liczby wejść

październik/listopad - pogoda beznadziejna, ani to lato ani zima. Maksymalna liczba odwiedzin.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności