Skocz do zawartości

Stara domena a pozycjonowanie

edu-write

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, W 2001 roku wykupiłem jedną z domen, strona dobrze funkcjonowała jednak w 2005 znudziała mi sie i dałem sobie spokój. Stronę zlikwidowałem ale co roku płacę za potrzymanie domeny. Teraz zrodził się pomysł reaktywacji strony na nowo domena ma już 8 lat a pytanie moje jest takie - jak google potraktuje moją stronę która została wyindexowana w 2005 roku z zasobów google, czy muszę ją pozycjonować ją jak nowa domenę ponieważ zostanie potraktowana jak nowa domena czy można ją ostrzej potraktować ponieważ liczy się data pierwszej indeksacji w google czyli 2001 rok mimo iż nie istnieje w zasobach google od 2005 roku?

z góry dzięki za odpowiedzi.

Najważniejsze jest to ile linków do niej prowadzi :) Domena która ma swoje lata jest lepsza i można sobie na więcej pozwolić przy założeniu, że nie ma 8 lat i 10 BL :)

Chodzi o to, żeby czy to w przypadku starej czy nowej domeny, nie wychylić się z linkowaniem na pozycję do odstrzału ;)

Cierpliwość w tym fachu jest wysoce zalecana ;)

Pozdrawiam B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności