Skocz do zawartości

Kod promocyjny AZ.pl

Dominik23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 187
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Dominik i Bold - możecie coś więcej powiedzieć o zastrzeżeniach do AZ?

@goszczu Każdy z nas dopasowuje usługi firm hostingowych dla potrzeb wybranych stron.

Osobiście nie czuje się być zmuszonym, do kupna konta hostingowego pod "wizytówkę firmową".

Dotyczy się to również home czy nazwy.

Mamy wolny rynek i można sobie po wybrzydzać.

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

Domeny są ok, nie robią żadnych problemów, authinfo dostępne w panelu, nie trzeba prosić. Co do hostingu to jak dla mnie jest żenujący, a cena, jaka przyszła za przedłużenie... hmm, bez komentarza. Przedłużenia domen, chociażby pl, nie są zbyt tanie, nie sądzisz? ;)

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź! 

Hehehe.. to wy jeszcze tam coś zamawiacie? :piwko2:

tak

bo to profesjonaliści, jak u nich trzymam domenę to wiem że

* nikt mi jej nie ukradnie, nawet jak pozna hasło do panelu

* nie wygaśnie, bo przypominają wielokrotnie mailowo i telefonicznie

* nie będzie kilkudniowej awarii DNS-ów a następnie odpowiedzi supportu w stylu "u nas jest tak tanio, że nie możemy gwarantować stabilności DNS-ów"

* to co wyżej ale odnośnie przekierowań, zwłaszcza że mają oni normalne przekierowania a nie <frameset> jak home i nazwa

* support w ogóle odpowie (w dropped i ovh to nie jest oczywiste)

* nie będzie żadnych dziwnych zobowiązań związanych z zakupem domeny w promocji

* będę mógł ustawić w panelu prawie wszystko co zechcę np. pokazać dane osobowe w bazie whois, dodać serwer DNS wewnątrz strefy (tworzenie hosta w NASK czy glue record dla .com) czy ustawić jakiego typu newslettery chcę a jakiego nie

* jak NASK wprowadzi coś nowego to u nich szybko będzie dostępne np. obsługę ipv6 mają od początku a wiele innych firm do teraz nie obsługuje ipv6

przy dużej liczbie domen ceny przedłużeń są dobre

z trzech firm nadających się do trzymania wartościowych domen (az, nazwa, home) oni mają najlepszą ofertę, zarówno pod względem ceny jak i np. liczby dostępnych końcówek narodowych

W przypadku odnowień domen np. globalnych ceny mają o wiele, wiele większe niż w ovh czy dropped.

Źródło:

https://www.ovh.pl/domeny/cennik_domen.xml

https://www.dropped.pl/prices_renewal.htm

przy dużej liczbie domen ceny przedłużeń są dobre

Ale nie najlepsze!.

Nawet będąc u nich partnerem z najwyższej półki tzw. "s5000" mając 5000+ domen polskich, ceny są i tak wyższe niż u konkrecji.

Źródło:

https://www.az.pl/domeny-cennik-hurtowy-domen-az.pl.html

* nikt mi jej nie ukradnie, nawet jak pozna hasło do panelu

Nie spotkałem się jeszcze z kradzieżą domen, a mam i sporo u różnych rejestratorów i nie od dziś.

* nie wygaśnie, bo przypominają wielokrotnie mailowo i telefonicznie

Osobiście skrzynkę e-mailową sprawdzam min. raz dziennie, dlatego nie mam zamiaru utrzymywać konsultantów i płacić dodatkowo w cenie odnowienia za połączenia tel. a potwierdzenia e-mailowe to standard u większości rejestratorów.

* nie będzie kilkudniowej awarii DNS-ów a następnie odpowiedzi supportu w stylu "u nas jest tak tanio, że nie możemy gwarantować stabilności DNS-ów"

W dropped, czy w ovh się z tym nie spotkałem.

* to co wyżej ale odnośnie przekierowań, zwłaszcza że mają oni normalne przekierowania a nie <frameset> jak home i nazwa

W poprzednim poście przecież pisałem, że jakość usług hostingowych maja porównywalną do nazwy czy home.

Molochy tak mają, że aby zrobić miejsce na serwerach współdzielonych dla nowych wizytówek firm, wypowiadają umowy serwisom generującym zbyt duży ruch.

* nie będzie żadnych dziwnych zobowiązań związanych z zakupem domeny w promocji

Regulaminy się czyta i to ze zrozumieniem.

Z resztą Ok. jak chcesz tam kupować domeny za taką kasę, to kupuj - twój wybór. Jestem zmęczony, idę spać :piwko2:

Witryna Biznesu - najlepsza promocja biznesu w sieci.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Wyjątkowe Święta z AZ.pl. Wszystko 50% TANIEJ!

Data rozpoczęcia promocji: 21.12.2010r. Data zakończenia promocji: 04.01.2011r.

Podstawą udziału w promocji jest kliknięcie na mail rabatowy oraz złożenie zamówienia na nową usługę AZ.pl na stronie www.az.pl.

Link z maila:

https://www.az.pl/promo-50.html

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności