Skocz do zawartości

Dlaczego katalogi nie są dobrą metodą na pozycjonowanie ?

norek

Rekomendowane odpowiedzi

fahofiec napisał(a):
Xann, nie, nie mówię o Pajęczynie, lecz o innej stronie. A nieruchomości są moim zdaniem znacznie trudniejszą branżą niż bielizna, a mimo to legalnie, etycznie, zgodnie z zaleceniami Google'a wybiłem serwis do top10, gdzie utrzymywał się przez pół roku, a obecnie stabilnie trzyma się w pierwszej dwudziestce od bardzo długiego czasu.

Powiedz mi dlaczego kłamiesz i w jakim celu ?

w top20 pod hasło nieruchomości nie ma żadnej strony pozycjonowanej metodami naturalnymi

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Wytłumacz mi, w jakim celu maiłbym "ściemniać"? Nie mówię o metodach naturalnych, lecz o "legalnych, etycznych i zgodnych z zaleceniami Google'a" (przynajmniej po części :) ). A skoro nawet na tak obleganą frazę udało mi się przy ich pomocy wybić, to co dopiero przy wszystkich innych, co zresztą potwierdziłem w praktyce.

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

fahofiec napisał(a):
...Nie mówię o metodach naturalnych, lecz o "legalnych, etycznych i zgodnych z zaleceniami Google'a" (przynajmniej po części :) ). ....

Kolego albo albo. Wytłumaczę to na prostym przykładzie, ktoś ukradł dwa milony zł i ktoś ukradł lizaka , obaj są złodziejami prawda ?

Więc albo robi się coś legalnymi metodami wg google albo się nimi nie robi

Xann napisał(a):
Kila zero męskiej odwagi przyznania się do błędu a wymyk typu wiem ale nie powiem to typowa pokemoniada . Skoro nie potraficie mnie przekonać do swojego zdania to ja nie zamierzam go zmienić

ps. sugeruje nie marzyć

Nie będę się produkować, zebyś ty mógł subiektywnie w jednym zdaniu ocenić czy mój sposób jest dobry czy nie. Koniec, kropka.

Podałem Ci trzy przykłady z wikipedią. Jednak się da wypozycjonować stronę na trudne frazy zgodnie z zaleceniami Google. Jak chcesz to zrób z tych informacji użytek, jak nie to nie i tyle w tym temacie.

Xann napisał(a):
Kolego albo albo. Wytłumaczę to na prostym przykładzie, ktoś ukradł dwa milony zł i ktoś ukradł lizaka , obaj są złodziejami prawda ?

Więc albo robi się coś legalnymi metodami wg google albo się nimi nie robi

Chodziło mi o to, że skoro tak konkurencyjne hasło można wypozycjonować przy znacznej dominacji metod nieuważanych za nielegalne, a wręcz przeciwnie, rekomendowanych przez Google'a, to tym bardziej jakąkolwiek inną frazę można bez problemu wybić wyłącznie przy ich pomocy. I, jak napisałem w poprzednim poście, również to sprawdziłem w praktyce.

kila napisał(a):
Podałem Ci trzy przykłady z wikipedią. Jednak się da wypozycjonować stronę na trudne frazy zgodnie z zaleceniami Google. Jak chcesz to zrób z tych informacji użytek, jak nie to nie i tyle w tym temacie.

chętnie się z tobą założę o 10 tys zł ze nie uda ci sie w rok czasu wy pozycjonować strony pod hasło nieruchomości do top10 wg tego przepisu https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=528956

strona prawdziwego biura nie jakaś fałszywka jeżeli jesteś pewny swego przymniesz zakład wiec czekam wchodzisz ?

Xann napisał(a):
chętnie się z tobą założę o 10 tys zł ze nie uda ci sie w rok czasu wy pozycjonować strony pod hasło nieruchomości do top10 wg tego przepisu https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...st&p=528956

strona prawdziwego biura nie jakaś fałszywka jeżeli jesteś pewny swego przymniesz zakład wiec czekam wchodzisz ?

Tyle że już to praktycznie zrobiłem. :) Wg tego przepisu można bez problemów wybić się do top10 pod niemal każde słowo, bez większych nakładów finansowych. Trzeba tylko znać pewne metody, które nie są na polskim rynku powszechne, a wykazują olbrzymią skuteczność, prostotę i spełniają wszystkie wytyczne.

Oj kila przegrałbyś zakład w pierwszym miesiąc a Ty się martwisz finiszem , przeczytaj co napisane jest w cytacie który wskazałeś , masz zrobić tak cudowną stronę ze inni do Ciebie będą linkowali bo się nią zachwycają nad jej cudownością a teraz przełóż to na działania przy sklepie z bielizną , panią od czyszczenia dywanów lub biurem nieruchomość nie mówiąc już o mechaniku samochodowym

ps. czytanie ze zrozumieniem kłania się

kila napisał(a):
Chetnie bym się założył.

Powiedz mi skąd będę wiedział, że nie dostanę linków z SWLa jak będę w TOP20?

Może nie wszystkie frazy mają linkowany top 30 z e-weba?

Gdzie jest tak napisane? " masz zrobić tak cudowną stronę ze inni do Ciebie będą linkowali "

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Xann napisał(a):

TY również przeczytaj ze zrozumieniem. Podpowiedź:

Cytat
Wielu webmasterów skarży się, że ich konkurenci korzystają z SWL-ów i pyta mnie, w jaki sposób można je ominąć i jak pozyskiwać jakościowe linki. Podczas kiedy SWL-e mogą tymczasowo podwyższyć ranking strony, jest prawdopodobne, że ich użycie wpłynie negatywnie na jej pozycję z biegiem czasu. Webmasterzy, którym zależy na budowaniu marki i reputacji powinni pamiętać, że white hat SEO wymaga czasu i opłaca się z perspektywy czasu. Zamiast tanich i podejrzanych rozwiązań lepiej skorzystać z linków tematycznych ze stron o dobrej renomie. Takie linki sprawdzają się z biegiem czasu, co jest brane pod uwagę przy ustalaniu ich wartości przez Google. Najlepszą metodą pozyskiwania takich właśnie linków jest regularne dodawanie treści wysokiej jakości oraz/lub przydatnych narzędzi dla użytkowników, które uatrakcyjniają zarówno naturalne linkowanie, jak i rozpowszechnienie ich off-line. Warto dodać, że nawet kilka linków ze stron o wysokiej renomie może być dużo bardziej przydatne niż ich masowe zbieranie z dowolnych stron.

Podejrzewam, że nawet nie jesteś w stanie sobie wyobrazić, jak przepotężna moc kryje się pod tym pojęciem! :)

No i wszystko jasne. Ty po prostu nie rozumiesz co czytasz i stąd Twój problem.

Xann napisał(a):
Oj kila przegrałbyś zakład w pierwszym miesiąc

Przecież mówiłeś o roku.

Xann napisał(a):
masz zrobić tak cudowną stronę ze inni do Ciebie będą linkowali bo się nią zachwycają nad jej cudownością a teraz przełóż to na działania przy sklepie z bielizną , panią od czyszczenia dywanów lub biurem nieruchomość nie mówiąc już o mechaniku samochodowym

Ten cały wątek nie dotyczy linkowania naturalnego tylko linkowania zgodnego z wytycznymi Google. Linki można zdobywać celowo z myślą o SEO - Google na to pozwala!

Xann napisał(a):

A ten tekst to już zupełna groteska.

fahofiec napisał(a):
....Najlepszą metodą pozyskiwania takich właśnie linków jest regularne dodawanie treści wysokiej jakości oraz/lub przydatnych narzędzi dla użytkowników, które uatrakcyjniają zarówno naturalne linkowanie, ....

czekam uświadom mnie (nas) co kryje się pod tym pojęciem.

posłuchajcie cały czas nie jesteście w stanie nic sensownego powiedzieć poza mrzonkami

powiedzcie łopatologicznie jak tymi metodami wypozycjonować stronę sklep na hasło bielizna lub np nieruchomosci.e-szczawnica.com na hasło nieruchomości

a wiec Panowie słucham was

ps. Kila mylisz pojęcia SEO z pozycjonowaniem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności