Skocz do zawartości

Dlaczego katalogi nie są dobrą metodą na pozycjonowanie ?

norek

Rekomendowane odpowiedzi

Lexy & fahowiec proszę nie mówcie ogólnikami które nic nie znaczą, podajcie jeden wiarygodny przykład

Mamy stronę https://www.wieliczko.eu/ teraz ta Pani dorabia sobie na malowaniu paznokci układaniu fryzur, wyciąga miesięcznie z 500 - 1000 zł

Proszę podajcie przepis jak ma zrobić żeby zgodnie z wytycznymi wy pozycjonowała się pod "malowanie paznokci" i "układanie fryzur"

podajcie ten przepis punkt po punkcie a ja postąpie zgodnie z waszymi wytycznymi i się przekonamy na żywo czy można

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

'fahofiec' bądz tak miły i napisz punkt po punkcie na przykładzie tym co napisałem a przekonasz się sam ze piszesz bzdury

Xann akurat na "układanie fryzur" to do top10 bez problemów samymi katalogami wejdziesz. Na drugą fraze pewnie też.

;) no raczysz żartować

no chętnie urządzę mały konkursik na to kto wy pozycjonuje stronę pod te frazy z tymi "googlowymi wytycznymi" na szale kłade 1000 ktoś się podejmuje ?

Marketing internetowy dla firm

fahofiec, nie mam pojęcia dlaczego wybrałeś taki nick...

Dlaczego nie podasz tych głupich wytycznych, punktów, które powinny wykonać inni, aby wypozycjnować średnio trudną frazę na TOP 10 zgodnie polityką Google.

Większość "fahofców" tutaj posługuje się słowami, zwrotami, o których nie ma zielonego pojęcia. Wklejacie jakieś sztywne teksty na forum i robicie z siebie pr0.

Jaki jest efekt? Nie rozumiecie tego wy i my (ci co się uczą). Łatwo jest powiedzieć żeby zrobić dobry them i żeby używało go 1500 osób. Tak naprawdę zainstaluje go kilku dzieciaków, którzy skasują Twój link (Ci mądrzejsi zamówią własny, unikalny styl.).

Bo Tak jak Xann mówi, Pani która prowadzi stronkę o swoich usługach (niech będzie fryzjer) nie będzie tworzyć themów, for, blogów itp bo nie ma o tym pojęcia.

wytyczne googe to nie pozycjonowanie a naturalne linkowanie. więc katalogowanie już się na to nie łapie niestety ale wyłącznie tylko linki od ludzi którzy nie sa żywotnie zainteresowani wysoką pozycją strony a tylko znaleźli coś tam ciekawego czym chcą pochwalić się innym.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Bo Tak jak Xann mówi, Pani która prowadzi stronkę o swoich usługach (niech będzie fryzjer) nie będzie tworzyć themów, for, blogów itp bo nie ma o tym pojęcia.

No wybacz ale fryzejrów w Polsce z dostępem do netu i stronami jest pewnie z kilkaset conajmniej. A miejsc w top10 jakby nie patrzeć tylko 10. Więc jak 10% z nich tylko by dodało do katalogów na taką frazę, by nie było SWL, pozycjonerów itp - to i tak wszyscy się nie zmieszczą.

Xann: zawsze możesz zorganizować konkurs ;) rzuć 100 fraz tego typu (podobna konkurencja) i niech każdy z uczestników coś sobie wybierze, nie informując oczywiście innych co - i zobaczymy efekty ;) dozwolone np. tylko katalogi i linkowanie zgodnie z wytycznymi - w tym wypadku np. Pani Agata Wieliczko mogłaby odpalić swojego bloga o strzyżeniu, poprosić koleżankę fryzjerkę o linka na jej stronie, katalogować itp.

wytyczne googe to nie pozycjonowanie a naturalne linkowanie. więc katalogowanie już się na to nie łapie niestety ale wyłącznie tylko linki od ludzi którzy nie sa żywotnie zainteresowani wysoką pozycją strony a tylko znaleźli coś tam ciekawego czym chcą pochwalić się innym.

wg tego co pisze Guglarz dodawanie do dobrych katalogów jest jak najbardziej zgodne z wytycznymi ;)

I uwaga dla Pani Agaty Wieliczko - niech wywali SWL ze stopki, jest to niezgodne z wytycznymi i być może dostała filtr ;) poza tym niech zmieni obrazki na tekst - ma bardzo mało treści na stronie :P

dymna.jpg

Dlatego właśnie ta Pani wynajmuje specjalna firmę, która wypromuje jej serwis. A odnośnie linków w szablonach, naprawdę zdziwiłbyś się. To nie są żadne wymysły, hipotetyczne teorie, tylko to jest coś, co osobiście stosuję od kilku lat, coś co wielokrotnie wykorzystałem w praktyce i znam z autopsji. W innym wątku przygotowałem nawet dokładne wyliczenia, ile dokładnie odsyłaczy udało mi się zdobyć przy pomocy każdego ze wspomnianych sposobów. Obecnie rynek skórek dla WordPress jest przesycony i efekty są nieco słabsze, niż gdy po raz pierwszy skorzystałem z tej techniki, ale możliwości są wciąż przepotężne - większość z Was nie zdaje sobie nawet sprawy z ich potencjału. Powtórzę, że skórki dla WordPress to jedynie przykład-inspiracja, a podobnych opcji jest nieskończoność - szablony dla phpLD, phpBB, IPB, Joomli, wtyczki i pluginy do najpopularniejszych CMS-ów, narzędzia jak na LinkVendor, publikowanie darmowych treści-magnesów na linki (patrz blog Jeża i Frabryka Spamu, gdzie podano wiele przykładów na tacy)!

Bardzo płatny katalog stron oparty na WordPressie.

Naukowo o kulturystyce i fitness w serwisie FitnessLab.pl.

wg tego co pisze Guglarz dodawanie do dobrych katalogów jest jak najbardziej zgodne z wytycznymi wink.gif
Choć nigdy nie napisał jakie są te dobre katalogi.

Co poniektórzy robią tu bój nie wiadomo o co, a nawet wytycznych w życiu nie czytali.

I uwaga dla Pani Agaty Wieliczko - niech wywali SWL ze stopki, jest to niezgodne z wytycznymi i być może dostała filtr biggrin.gif poza tym niech zmieni obrazki na tekst - ma bardzo mało treści na stronie biggrin.gif
I literówki, bo choć tak mało ma tekstu, to są w nim błędy ;)

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

no chętnie urządzę mały konkursik na to kto wy pozycjonuje stronę pod te frazy z tymi "googlowymi wytycznymi" na szale kłade 1000 ktoś się podejmuje ?

Ja się bardzo chętnie podejmę. Tylko nie chciałbym abyś Ty rozstrzygał czy te metody są zgodne z wytycznymi Googla, zostawiłbym to komuś innemu. Tak byłoby OK?

Ja się bardzo chętnie podejmę. Tylko nie chciałbym abyś Ty rozstrzygał czy te metody są zgodne z wytycznymi Googla, zostawiłbym to komuś innemu. Tak byłoby OK?

teraz to już i tak po ptokach jak fraza znana ;) poza tym zawsze ktoś może dowalić swl'a, nie wszyscy startujący będą uczciwi i zapchają topkę stronami linkowanymi "niezgodnie"

https://www.uslugifryzjerskie.bloog.pl

jaki potężnych narzędzi i SWLi używała ta strona do wbicia się w top10?

dymna.jpg

googlarz to nie google i bardzo często co on pisze rozmija się z prawdą. Przykładem niech będzie chociażby to, że chamskie dopalenie konkurencji nie wpływa na to że jej strona wpadnie w filtry.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

googlarz to nie google i bardzo często co on pisze rozmija się z prawdą. Przykładem niech będzie chociażby to, że chamskie dopalenie konkurencji nie wpływa na to że jej strona wpadnie w filtry.

Tutaj zgadzam się w pełni. Natomiast wg mnie można przyjąć, że "umiarkowane" katalogowanie w katalogach zadbanych i moderownych bez setek śmieci można uznać za "dozwolone" i w miarę bezpieczne.

chodziło mi w sumie o to, że nie bardzo do końca wiadomo co jest "dozwolone" a co nie. Wiadomo jedynie, co jest zdecydowanie niedozwolone. Tutaj jest jedna z przesłanek na to, że katalogowanie jest "dozwolone" więc można je uznać przy tego typu teście.

dymna.jpg

https://www.uslugifryzjerskie.bloog.pl

jaki potężnych narzędzi i SWLi używała ta strona do wbicia się w top10?

Wynik w zestawieniu nie jest za specjalny :

Pagerank :0

Alexa Rank :5,020

Katalog DMOZ :Nie

Katalog Yahoo :Tak

Backlinks Google :0

Backlinks Yahoo :0

Backlinks AltaVista :0

Backlinks AlltheWeb :17

Ilość podstron :30

Wiek domeny :brak informacji o domenie

z resztą nie takie cuda widziałem w gugielku ale pogratulować pozycji na "układanie fryzur". Podejrzewam, że ten co to pozycjonował nie wiedział, że strona już siedzi w top-10 linki same jakoś wpadły może ze dwa powiesił na swoich stronach i tak poszło.... nie ma moim zdaniem sztywnej metody pozycjonowania a pisanie w punktach zrób tak i tak a wyjdziesz.. no może na durnia, każdy anchor czy fraza wymaga indywidualnego podejścia, śledzenia jakie są zmiany i w zależności od sytuacji jaka powstaje podejmować należy na bieżąco decyzję czy dodawać po ile i do jakich katalogów. Dalej osbiście uważam, że SWL traktować należy jako pomoc w utrzymaniu pozycji a nie namawiać tych co przychodzą tu aby coś podpatrzeć do pozycjonowania w systemach. Nie wyśmiewajmy addera bo nie dodawarka się liczy ale baza katalogów, jej posiadanie jest dopiero kluczem. A wtedy i ten biedny adder też się przydaje. Korzystam z addera i IBP wszystko należy wykorzystać byle z umiarem.

chodziło mi w sumie o to, że nie bardzo do końca wiadomo co jest "dozwolone" a co nie. Wiadomo jedynie, co jest zdecydowanie niedozwolone. Tutaj jest jedna z przesłanek na to, że katalogowanie jest "dozwolone" więc można je uznać przy tego typu teście.

Dlatego pisałem już niejednokrotnie że ten ich regulamin można se w d..ę wsadzić. Rób co przynosi ci rezultaty i nie bierz za pewnik innych rewelacji bo piszący wcale nie do końca to samo może mieć na myśli co ty. Przemyśl, potestuj, wprowadź w praktyce. Mówiąc że katalogi nie mają mocy osobiście zawsze mam na myśli, że to w większości bezsensowny śmietnik robiony pod site dla swl na zduplikowanych bazach i często już wybanowanych domenach.

Mam na myśli często też to, że nawet samymi zadbanymi katalogami ciężko jest osiągnąć jakiś efekt i o ile jeszcze 4 lata temu wbiłem nimi stronę na praca za granicą w top10 to dzisiaj zapomnij o takich efektach linkując tylko wyłącznie w katalogach. Wzrost konkurencji oraz walka google ze sztucznym linkowaniem wymusza niestety stosowania coraz to nowych technik, a katalogi coraz bardziej tracą na znaczeniu jako ważne źródło linków. Są potrzebne pozycjonując mało popularne frazy ale przy trudniejszych wpływ linka na pozycję z takiego katalogu jest praktycznie niezauważalny.

Pomijam tu fakt, że z zadbanych katalogów tworzonych pod internautę a nie pod seo często mamy ruch na naszą stronę i ma on wartość nie tylko pozycjonerską ale także reklamową.

Piszący że katalogi mają dalej swoją wartość pewnie myślą o mniej popularnych frazach gdzie jest to szybkie i proste źródło linków, które może przynieść niewielkim nakładem pracy i czasu pożądany efekt. Jak to się mówi punkt widzenia zależy od punktu siedzenia i trzeba umieć to dostrzec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności