Skocz do zawartości

Jak 'dorwać' tą domenę?

BlackHat

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

witam po mojej długiej przerwie, stąd jeśli pomyliłem dział z góry przepraszam i biję się w pierś :rofl:

Sprawa wygląda tak:

chciałbym kupić domenę *.pl.

Konkretną domenę, która wydaje się albo nie być podpięta do żadnego hostingu, albo serwer po prostu padł. Co więcej, jeśli bym się łudził, że to żadne z powyższych to na domiar złego:

* wg. nazwa.pl - domena jest już zarejestrowana

zachciało mi się wówczas nawiązać kontakt z właścicielem domeny: (i to mnie właśnie dziwi?! :| )

* wg. dns.pl/cgi-bin/whois.pl - Brak informacji o domenie tarnowski.pl w bazie Registry NASK

* wg. whois.net/whois/XXXXX.pl - We're sorry, but the domain name you requested is unavailable at this time

no ok, mimo, że nie wiem jak to wyżej jest w ogóle możliwe, to może uda mi się tam kiedyś tą domenę "przechwycić", więc mykam na dropped a tam taki komunikat (ws. przechwycenia domeny):

* UWAGA: Część domen nie została dodana do listy domen do przechwycenia

XXXXX.pl - domena nie znajduje się na naszej liście usuniętych domen. Jeśli została usunięta niedawno, spróbuj dodać ją jutro.

Czy ktoś mógłby mi to wyjaśnić i najlepiej doradzić, lub polecić jakiś sposób - jak dorwać tą domenę?

Pozdrawiam

naughty.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności