Skocz do zawartości

Gdzie najpeij umieścić reklamę w grze internetowej

oracze

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Gdzie najlepiej umieścić reklamę w grze internetowej. Mam rotator mogę również zoptymalizować kod strony tak aby się coś jeszcze zmieścić. Ale myślę że oprócz baneru na rotatorze to z jeden pasek linków i wystarczy. Jeszcze mam pytanie czy jeśli umieszczę na rotatorze reklamy adsense to czy mogę do nich dołożyć również inne reklamy? Dzięki za szybką odpowiedź

Darmowa Internetowa Gra Sportowa www.e-siatkarze.pl

Gdzie najlepiej? Jak najbliżej miejsca, które będzie przyciągać zainteresowanie czytelnika, ale nie za blisko, żeby nie było ryzyka przypadkowych kliknięć.

Tak, możesz.

Jak na tym rotatorze umieszczę też inne to może być złamanie regulaminu w miejscu gdzie jest mowa o tym że nie należy dawać dodatkowych reklam które mogą być skojarzone że są z google w miejscu gdzie jest reklama google

Wszystko zalezy jaka to gra i do kogo skierowana. Jesli do dzieciarni to lepiej wykorzystac przestrzen reklamowa na cos innego niz adsense. Dzieciaki beda klikac ale marne szanse, ze takie kliki beda konwertowac. To sprawi, ze jakos Twojego trafficu bedzie bardzo niska a to z kolei spowoduje obnizenie stawek.

Rozejrzyj sie lepiej za programami partnerskimi gdzie mozesz zarobic na polecaniu nowych graczy (do darmowych gier) albo cos w tym stylu.

Jesli gra jest skierowana do starszych graczy to juz lepiej ale wszystko zalezy jak Google dopasuje reklamy do tresci. Niby mozna latwo okreslic pod co maja byc reklamy ale jesli zoptymalizujesz AdSense np. pod 'hosting' to na 1000 klikow ile osob zakupi usluge?

Wiem, ze AdSense placi za klikniecie i zaraz ktos zacznie wytykac mi bledy w rozumowaniu ale co CI przyjdzie z tych klikow jak bedziesz za nie dostawac po $0.001 ?

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

• 1 miesiąc temu...

Gra generuje średnio w swoich dobrych czasach do 3 $ dziennie to dobry wynik czy jednak zrezygnować z google adsense. I wprowadzić jakiś inny program partnerski. A jeśli tak to jaki. Novem może ? no chyba że macie jakieś inne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności