Skocz do zawartości

Przemyslenia i w ogole

wajrak

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, pierwszy post na tym forum. Wczesniej nie odczuwalem potrzeby pisania niczego ale dzisiaj cos mnie naszlo. Od pewnego czasu obserwuje forum i w sumie nie znalazlem niczego oczym chce napisac w tym poscie (moze cos mi umknelo).

Od jakiegos czasu zauwazylem male lagi w indexaxi stron przez google (przynajmniej w moim wypadku). Zajmuje sie pozycjonowaniem od niedawna... Kiedys wrzucalem strone i po gora 2 tygodniach mozna bylo juz cos zobaczyc jakies efekty mojej pracy. Teraz musze czekac okolo miesiaca ale nie jest w sumie to to o czym chcialem napisac...

Najbardziej interesuje mnie dlaczego w ostatnim czasie dosc czesto wypadaja moje strony z googli. Przykladowo odpytujac google o dana domene za pomoca site: uzyskiwalem info w postaci powiedzmy 2k stron. Teraz niestety odpytujac dokladnie w ten sam sposob mam ponad 100% mniej stron. Domena nie dostala ani bana (zniknely by wszystkie strony) i raczej w zaden sposob nie naruszyla regulaminu itd...

Co o tym sadzicie?

baner.jpg

Ponad 100% mniej? To znaczy, że:

wyników = x-101%x = -0.01x , dla x=[0,1,...], zał: wyników=[0,1,...]

Wniosek - miałeś 0 stron i masz 0 stron :)

Edit; pakonet mnie uprzedził :P

A tak swoją drogą - G ostatnio sporo stron wyrzuciło z indeksu.

Nie ma co sie martwic wartoscia site: ona jest zmienna zawsze. Nie wiedziec czemu :)  

A co do zmain na Twoich stronach mechanizm stwierdzil ze zadko sa aktualizacje na Twoich www i nie ma potrzeby zagladac tam tak czesto.

No wlasnie nie do konca, fakt aktualizacji malo ale bot nie daje mi zyc. Potrafi zrobic taki nalot ze ledwo serwer to wytrzymuje :)

A co do 100% to jakos dziwnie wyszlo po kilku piwach...

baner.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności