Skocz do zawartości

Waga kolejności w TITLE...

Rekomendowane odpowiedzi

A nie pomyślałeś o tym, że jak podstrony będą w wyszukiwarce pod odpowiednimi frazami wynikającymi z ich treści to ludzie będą do ciebie wchodzić również przez te podstrony. No chyba, że wszystkie informacje masz zawarte na stronie głównej. Ale wtedy po co ci w ogóle podstrony.

podstronki beda widoczne w wyszukiwarkach co?

nooo

korzysci sa duze.

pozycjonowanie wg specyficznych dla danej podstrony keywordów >

wiecej keywordow dla calego serwisu >

wiecej wejsc na strone

// ale to juz Ci tomek.l wyjasnil. nie zauwazylem postu ;)

bo kozysci to by byly jak bym polinkowal do nich i by im PR podskoczyl

PR nie ma znaczenia, znikoma korzysc.

Title jako źródło keywordów juz zbytniego znaczenia nie ma, no chyba że w "polskich" wyszukiwarkach. Dobierz title tak, aby zachęciło użytkowników do wejścia na Twoją stronę - więcej zyskasz przez to niż przez kilka hipotetycznych punków w algorytmie wyszukiwania. Dopasuj też title do zawartości strony, nie wsadzaj weń słów kluczowych których brak w normalnej treści strony.

Skuteczne pozycjonowanie polega na takim manipulowaniu strukturą strony i linków, by wyglądało ono na naturalne. Wtedy unikniesz niespodziewanych spadków strony.

Żyję.

Temat, widzę, podzielił się na 2 wątki:

1 - kolejność i usytułowanie keywords w TITLE

2 - zróżnicowane TITLE i DESCRIPTION na podstronach

Odnośnie 2 to mogę dodać tylko tyle, że wielokrotnie na forum pisałem o pozycjonowaniu podstronami. Osoba bez dużego zaplecza nie ma szans wypozycjonować jednej (tej samej) strony na 5 ciężkich słów. Zamiast tego, pozycjonuje się 5 stron, z czego każda na jedną frazę. Drobna uwaga - uważajcie na duplicate content (twórzcie pełnowartościowy content, warto), można na tym prześlicznie polecieć. Więcej o pozycjonowaniu podstronami pisałem wcześniej - można poszukać. ;)

Odnośnie 1... Nieźle, nie było jeszcze tutaj takiego tematu. Przy 1, 2-słowowych frazach można powtórzyć, przy dłuższych ja tego nie praktykuję. Zdroworozsądkowo czym keyword jest bliżej lewej strony tym lepiej, ale nie ZA blisko - dobrze więc na wstępie dodać: "Polecamy", "Zobacz", czy coś podobnego, ma to dodatkowe działanie psychologiczne /prawo nagłówków/. Zwracam uwagę na nieumieszczanie zbędnych dodatkowych spacji i w swoich obliczeniach, " , ", czy ".::." traktuję jako słowo (choć w teorii znaki przestankowe i stopwords są wycinane), co ma niezłe przełożenie na wyniki.

TITLE jest ważnym czynnikiem w Google i w połączeniu z dobrym opisem i dobrą treścią pozwala wypozycjonować lekkie frazy - warto to zaznaczyć, bo osoby które posiadają wystarczające zaplecze linkowe, mogą w ogóle nie przejmować się ani tytułem ani contentem, i tak wszystko wypozycjonują, ale te osoby dobrze znają zagadnienia o których w tym poście piszę.

Pozdrawiam, J.

Dokładnie Jeżu ...

Zresztą nikt rosądny nie pozycjonuje strony która nie została wcześniej zoptymalizowana. Czasami samą optymalaizacja może wystarczyć dla poplurengo serwisu na niepopulrane frazy !.

Odwrotnie nie zadziała - przy niezoptymalizowanej strony waga linków musi być nawet 3-razy większa niż dla strony idelanie zoptymalizowanej :-)

Taka ciekawostka: szukając w Google.pl słowa angielski w wynikach jest tag TITLE mojej strony:

Angielski online, efektywna nauka angielskiego - Pako's English

Natomiast szukając hasła Pako pojawia się tytuł z DMOZa, gdzie słowo Pako jest na pierwszym miejscu od lewej:

Pako's English

Może to, choć nie musi, oznaczać że dla gogli im dane słowo w tytule bliżej lewej strony tym lepiej. Jeż pisze żeby słowo nie było za blisko, ale np. na hasło angielski cała czołówka ma to słowo zaraz na pierwszym miejscu. I nawet nie kombinuję żeby dodawać jakieś "Polecamy", nie chcę polecieć na dół :)

Spodobał mi się pomysł modyfikowania tytułu wyświetlanego userom za pomocą JavaScriptu, tylko czy nie jest to cloaking? Trochę to oszustwo jak z ukrywaniem linków, bo wyszukiwarka widzi jedno a user drugie. Ale z drugiej strony kusi mnie żeby tytuł "KEY 1, KEY2, ... - MojSerwis.pl" podmieniac na np. "MojSerwis.pl - KEY1, KEY2". Na pewno lepiej wyglada dla uzytkownika.

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

Może to, choć nie musi, oznaczać że dla gogli im dane słowo w tytule bliżej lewej strony tym lepiej.

"Pako's English" to opis z DMOZ, rozmawialiśmy o tym kiedyś. Nie musi - popatrz że większość wyników pako albo nie ma pierwszego słowa "pako" w title, albo nie ma go w ogóle. Jak pisałem wyżej, i tak o kolejności zadecydują linki z dobrym anchorem.

Spodobał mi się pomysł modyfikowania tytułu wyświetlanego userom za pomocą JavaScriptu, tylko czy nie jest to cloaking?

Nie. Ale tytuł (niezmodyfikowany) i tak będzie widoczny w wyszukiwarce. Użytkownik zdecydowanie bardziej zwraca uwagę na tytuł wyświetlony w wynikach (bo na jego podstawie wybiera stronę na którą wchodzi) niż na pasku przeglądarki (bo kiedy już ogląda stronę, czyta jej zawartość, także w 99% przypadków zawierającą widoczny nagłówek, a nie mało widoczny tekst na samej górze okienka).

Pozdrawiam, J.

Ale tytuł (niezmodyfikowany) i tak będzie widoczny w wyszukiwarce.

Tak, ale jest pozytywna rzecz (pogrubione słowa kluczowe). Natomiast podmieniać title chciałbym dla samej kosmetyki, choć w zasadzie to szkoda się w to bawić, bo i tak nikt nie patrzy na pasek tytułowy okna przeglądarki :)

Uczysz się języka angielskiego? Masz kłopoty z nauką słówek? Sprawdź nową stronę dzięki której nauka angielskiego przestanie sprawiać Ci problemy. Ucz się angielskiego słownictwa, wymowy i gramatyki.

no normalnie pochwala od jezyka za temat watku... ;p

troszke zoptymalizowalem TITLE i jest dobrze... ;]

ale jest lipa z jednym slowe kluczowym a mianowicie "OFE"... zablokowane jest czy co... bo zadne normalne -ludzkie stronki sie nie znajduja pod tych slowem...

czytajac wasze rady jak tylko znajde chwilke czasu... pewnie za 2dni... optymalizuje kod podstron... duzo roboty to z tym nie am... TITLE, DESCRIPTION, KEYWORDS... i wsjo...

teraz glownie wypatruje przyjecia do DMOZ i aktualizacji w GOOLE ktora statystycznie jest BLISKO... ;):):)

Pozdro... :roll: :roll: :roll:

-->Wciąż w pogoni, -za lepszej jakości życiem... / "WTF" ^^ ;p

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności