Skocz do zawartości

Zmiana title - zniknięcie strony

Grzeso

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie :D

Zrobiłem małe zamieszanie i proszę o poradę ;)

Tytuł strony wyglądał tak: "słowo kluczowe bele co"

Pomyślałem, że użytkownicy googlujący nie domyślą się o czym jest witryna, zatem dołożyłem dodatkowo precyzyjny, dwuwyrazowy opis.

Tytuł strony wygląda teraz tak: "słowo kluczowe bele co - dodatkowy opis".

Wcześniejszy tytuł miał 4 wyrazy, z opisem po myślniku ma 6 słów.

Ku mojemu zdziwieniu z pozycji ok 32 strona znikła zupełnie (tytuł zmieniłem na stronie głownej tylko, bo podstrony mają opisy dodatkowe). No i efekt jest taki, że wszystkie podstrony można ładnie wyguglowac jak zawsze, a strona główna... znikła i przepadła. Nawet na 500 miejscu jej nie ma na główne słowa kluczowe.

I co teraz zrobić? Póki co widzę takie rozwiązania:

1) poczekać, aż google to przetrawi i może będzie okej ;)

2) udawać, że to mała pomyłka i na szybkiego zmienić na stary title :)

Jeśli ktoś ma poradę, chętnie poslucham Waszej opinii :)

Strona młoda, półtora miesiąca około.

dzięki za porady :)

zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Na początku w google dla webmasterów miałem 230 linków wewnętrznych i mało zew. Teraz spadają mi wewnętrzne i wzrastają zew.

Już mam tylko 170 wewnętrznych, a za to ponad 300 zewnętrznych. Co może być powodem usuwania wewnętrznych? No capito...

PS Kilka dobrych linków mam, bo to stronka, której główna fraza to ~3.500.000 zapytań w google/miesiąc. Mam linka z dmoza i kilka innych dośc mocnych... Zastanawiam się czy własnie nie za dużo linków mam do drobnej strony ;)

A miałbym jeszcze jedno pytanko :D Takie skromne :(

Korzystam sobie z szukajki google i patrzę, że w wynikach wyszukiwań wyskakują rózne podstrony, ale strona główna nigdy nie wyskakuje (pomimo tego, że to ona zawsze się pokazywała na te frazy). Wygląda na to, że strona głowna wpadła w jakiś filtr czy ban, a wszystko inne działa pięknie. Czy jest w ogóle taka możliwość? Czy to moja spiskowa teoria dziejów :)

Jest możliwość że strona główna wpadła w filtr na daną frazę, a może być też tak że podstrony są lepiej zoptymalizowane pod dane słowo kluczowe i dlatego pokazują się one zamiast strony głównej.

Ban to nie jest, bo gdyby to był on to by wyleciała cała strona z indeksu, wraz z podstronami.

kiedyś miałem stronę z w miarę krótkim title ale źle dopasowanym. Jednakże na trudne słowo bylo w TOP1 a konkurencja była mocna. Postanowiłem zmienić title i strona spadła i więcej nie wróciła. Obija się w granicach TOP10. Wnioski wyciąg sam ale mam nadzieję, że to chwilowy filtr albo zmiany algorytmu z twojej strony.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności