Skocz do zawartości

Lepiej Indeksowane skrypty.

szczalpi

Rekomendowane odpowiedzi

@Kukiel: bzdura :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

ten jest chyba troszkę lepszy :

katalog

chociaż jest na kiepskiej domenie za friko to na różnych data center jest dobrze widoczny już w drugiej dziesiątce. Nawet jeśli zniknie za rok to kto daje w systemach stałych linków na dłuższy okres wyświetlania niż 30 góra 60 dni czy nawet płatny link na innej stronie nikt nie umieszcza na dłużej. Moim zdaniem oraz tych co się wpisali warto umieścić tam wpis.

Na odpowiednim być może tak, ale nie jest nim otwarty mini który w tysiącach kopii stoi w sieci. Nawet zrobienie modyfikacji - dużej chmury tagów obecnej na każdej podstronie (na wzór IndexU) nie wiele tu zmieniło :)

Hehe - jak wprowadziłem modyfikację z tagami (ze słów kluczowych wpisu) jako pierwszy (bo początkowo mody do otwartego pisałem tylko dla siebie) to w ciągu dosłownie miesiąca site mojego biednego miniacza podskoczył do ok. 15.000 podstron przy zaledwie kilkuset wpisach i to pomimo tego iż w tamtym czasie stały już tysiące otwartych. Gdy upubliczniłem swoje modyfikacje (w tym od tagów) po pewnym czasie site zaczął sukcesywnie lecieć w dół wprost proporcjonalnie do wzrostu stawianych nowych otwartych 2.0 (naturalnie z tagami :P). Oczywiście cały czas jest nieźle bo moje miniacze maja więcej situ niż wpisów co jest już powoli rzadkością - nie zmienia to jednak faktu że SKRYPT a raczej powszechność jego modyfikacji i struktury kodu ma tu olbrzymie znaczenie.

Rację ma zgred pisząc że wszystko da się zaindeksować tylko trzeba wiedzieć jak - pytanie tylko czy to co zindeksujemy w STANDARDOWYM miniaczu UTRZYMA się tak samo długo jak na przykład w STANDARDOWYM INDEXU ? ;) Moim zdaniem nie.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

... Dla przykłady przejrzyj parę katalogów (tych VIP jak mawia Mar), sporo tam można wyłapać wpisów(podstron) które są linkowane - czasem poprzez swl, czasem pare linków stałych, w zależności kto czym dysponuje...

Dlatego najlepszą gwarancją jest podlinkowanie wpisu i od razu sam wpis mocy nabiera, chociaż wg mnie przede wszystkim liczą się tu linki stałe, z swl to raczej się trafiają głównie śmieciowe linki, podobnie jak np. dodawanie masy linków na chwilę żeby zaindeksowało, a potem ściąganie i może to wyjść jeszcze gorzej, a wystarczy kilka linków stałych.

Co do skryptu to wg. mnie ma tu bardzo duże znaczenie. Np. w worpdressie (dobrze podlinkowanym) wpisy się indeksują czasem w ciągu 1 minuty/kilku minut (prawdopodobnie pod wpływam pingowania). Utrzymują się w indeksie około 24/h potem wylatują i pojawiają się ponownie po 2-3 dniach (przeciętnie). Zauważyłem to na większości worpdresów czy to blogów czy innych (oczywiście mam na myśli te dobrze podlinkwane, bo w słabym to sobie można czekać i czekać). Nie mniej jednak modyfikację mają tu olbrzymie znaczenie jeżeli chodzi o późniejsze utrzymanie wpisu.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

@kazior: za te linki wychodzące masz filtra jak złoto

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Najlepiej to się indeksują autorskie skrypty, z przyjaznymi linkami, mapą xml i html, kanałem rss, dobrym linkowaniem wewnętrznym i pingowaniem mapy html oraz kanału rss w którym losowo pokazywane są wpisy.

A najlepszym przykladem jest Twoj autorski katalog stron ze stopki :) .

:)  dobre  :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności