Skocz do zawartości

Kiedy i jak mogę odkupić tą domenę?

BlackHat

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

znalazłem sobie domenę *.eu która ma takie oto informacje w bazie whois.eu:

[KLIK aby powiększyć ;) ]

eyk0r72umtj25m7bwwu5_thumb.jpg

jak widać, była zarejestrowana 7 kwietnia, więc jeśli właściciel przedłuża standardowo co rok, to właśnie 2 dni temu powinien dokonać tego raz jeszcze. Jednak domena nie ładuje się, pingowanie nic nie daje, wygląda jak opuszczona...

stąd moje pytania:

- jak mogę się upewnić, że jet to domena porzucona?

- kiedy i gdzie będę mógł ją odkupić?

Pozdrawiam

naughty.gif

Sreen pokazuje status jako "Zarejestrowany", wiec przed 07.04.2010 (+40 dni) nie ma co sprawdzic.

W dropped są tylko usunięte domene.

Jeśli chodzi o dostępnością po usunięcia:

https://www.eurid.eu/pl/faq-8

Twoja nazwa domeny jest objęta kwarantanną, ponieważ została usunięta. Nazwy poddawane są kwarantannie przez okres 40 dni. W okresie kwarantanny strony internetowe i adresy e-mail przypisane do danej nazwy nie działają. Po upływie okresu kwarantanny nazwy domen są zwalniane i mogą zostać zarejestrowane przez dowolną osobę na zasadzie „kto pierwszy, ten lepszy”.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności