Skocz do zawartości

Wirus dolepił IFRAME'a

Winston

Rekomendowane odpowiedzi

Nie zapamiętuj hasła w TC - wpisuj z palca - to pomaga :)

W tym wypadku raczej nie...ja nie zapamiętywałem nigdy i przeszedł. Dopiero z szyfrowanym połączeniem TC się uspokoiło.

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ostatnio też miałem problemy z kumpla pc'tem, a konkretnie wirusem Virut.ce, który infekował wszystkie pliki exe i scr, dodawał iframe na końcu plików htm, html, asp oraz łączył się z jl.chura.pl pomógł Dr Web Live CD

Polecam pobrać najnowszą kompilację, wypalić, zabootować i przeskanować całego kompa.

ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/livecd/

• 2 miesiące temu...

tez mialem podobna sytuacje, poszlo ok 50 plikow.

niemniej teraz wszedlem na strone (ukonczona wczoraj, nie reklamowana, nie linkowana) i antywir pokazal mi ze website is suspicious. sprawdzilem kompa i nic nie mam (zadnego wirusa).

znacie jakies narzedzia do sprawdzania strony online? nie widze zadnego linku ani kodu doklejonego..

https://safeweb.norton.com/ - pokazuje mi tylko ze strona nie sprawdzona...

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

Też miałem ten problem na darmowym hostingu (freehost.pl), na samym dnie kodu strony dolepił mi się jakiś frame.

Strona była przez pewien czas uznana za niebezpieczną, następnie trochę po skanowałem komputer i folder na hoście, poprosiłem o ponowne rozpatrzenie.

Strona została rozpatrzona pozytywnie, ale ten frame nadal tam był, wydaje mi się że ten hosting mi to tam wrzucał.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności