Skocz do zawartości

Pare pytan o domene

WR4!TH

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc jestem tu nowy, ale z tego co widze troche tu zostane bo forum jest super.

Jezeli cos pomyliłem z dzialem to sorry

Mam kilka pytan w stpawie kupna domen.

1. Cena (w nazwa.pl mam za 9,90 jest gdzieś taniej - koszty przedłuzenia sie nie liczą :P )

2.Prawa do nazwy: ( Jezeli chcial bym kupic domene np. www.ATI-hd4850.pl To firma moze żądać praw do domeny za wykozystanie nazwy )

3. Sprzedaz domeny: Powiedzmy kupuje se 10 domen i jedna z nich sprzedaje, jak to sie odbywa mam na to jakis specjalny panel na ich stronie czy musze jakies dokumenty wysyłac )

Dzieki za pomoc

1. Chyba będzie ciężko taniej, ok. 10 PLN to już jest szczyt taniości..

2. Ale co? To jest pytanie? Zależy co tam postawisz i jak zareaguje firma.. jak będziesz na stronie sprzedawał swoje wersje tych kart (podkręcone u szwagra w piwnicy), to będzie zgrzyt, ale jak zrobisz forum fanów tych kart, to chyba nie będzie problemu...

3. Żeby zmienić abonenta PL-ki trzeba posłać papiery do rejestratora... w nazwie tworzysz nowego klienta i prosisz ich o przeniesienie, wysyłasz papiery (jakieś ksera dowodu i inne bzdety) i potem oni to zmieniają na nowego gościa.

EDIT:

KNS:

1. No tak.. ale ja nie uznaję takich już na chama chorych promocji, heh... stąd moje niedopatrzenie

1. Zależy od promocji. W Home.pl możesz kupić .pl za 90 gr + VAT, jednak przedłużenie jest drogie. Poza tym można trafić na jakiś "haczyk".

2. Nie raczej nie. Zobacz ile jest stron/for nt. telefonów komórkowych przykładowo :P.

3. Robisz to za pomocą cesji domeny. Dostajesz dokument, drukujesz go, wypełniasz, skanujesz, wysyłasz skan kupującemu, on robi to samo i wysyła do administracji domeny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności