Skocz do zawartości

Nazwa.pl & OnlineNIC - domeny globalne

Saint

Rekomendowane odpowiedzi

Od prawie miesiąca próbuje wytransferować z przewspaniałej Nazwy domenę globalną, niestety partner nazwy OnlineNIC jak się okazało z Chin (sic!) od blisko 3 tygodni aktualizuje, ma problemy techniczne itp. (takie są wymówki w kontakcie bezpośrednim) co więcej Nazwa kładzie na to laske mówiąc żeby kontaktować się z OnlineNIC, który przy każdej próbie transferu domeny robi "Transfer Denied " tłumacząc się jak wyżej ... co więcej Nazwa nie widzi swojego obowiązku aby ten problem rozwiązać i generalnie ma to w - sorry, ale inaczej się tego dosadnie nie da powiedzieć - du**e.

Giełda Domen Internetowych - najlepsze domeny w sieci

Tak, tak, bezczelne zachowanie Nazwy trwa już na tyle długo, że robi się irytujące...

Jak taka niby poważna firma może takie jaja odstawiać? Żenada po całości...

swissgroovy | SEO friendly

SwissGroove Webradio | Tani Hosting | Artykuły z linkami SEO

a tak z ciekawości, to jak reguluje ten problem umowa zawarta z Nazwą ? Zdaje się, że w takim przypadku nazwa.pl bezprawnie uniemożliwia przeprowadzenie transakcji.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Prawdę mówiąc mam w poważaniu ich promocje, ich panie, które się tłumaczą wewnętrznymi procedurami, o których słowa nie ma w samym regulaminie, absurdalną polityką trzymania każdej domeny za wszelką cenę aby mieć możliwość chwalenia się jakim to są rejestratorem największym w Polsce jeśli idzie o utrzymywanie domen, absurdalnymi wręcz zapisami o przesyłaniu pocztą wniosków o wydanie Auth Info, wysoką niekompetencją pracujących tam osób. Reasumując w moim aczkolwiek nie tylko odczuciu NetArt czyli Nazwa.pl jest najgorszym rejestratorem domen w Polsce zaraz po Domeny.pl. Nazwa.pl jest zwyczajnie jak Domeny.pl w wersji lite.

Tak prawdę mówiąc to nie wiele mnie obchodzą ich problemy z firmą OnineNIC inc, której są partnerem, a która o zgrozo problem z wytransferowaniem domen nie rozwiązała do tej pory, a NetArt nie jest w stanie jej do zmiany tego stanu rzeczy zmusić, a parzcież wystarczyłby umowę i przetransferować tam domeny na mocy odpowiednich przepisów, ale po co? Lepiej strugać idiotów i siedzieć bezczynnie nic nie robiąc do tego nie informując nikogo o fakcie braku możliwości przetransferowania domeny globalnej do innego rejestratora, a tłumacząc to z kolei faktem, że wszystko zostanie powiedziane jak klient zapyta, ale to jak już domenę zarejestruje w Nazwie.pl bo próżno szukać informacji na ten temat na samej stronie.

Widze, ze nie tylko ja mam ten problem :/

Czy ktokolwiek wie jak mozna ich jakos ugryzc prawnie???

W (za przeproszeniem) du**e mam ich promocje, serwery i wszystko co z nimi zwiazane.

Najpierw powiedzieli mi, ze musze przedluzyc domeny na kolejny rok bo tak bylo w regulaminie promocji. Stwierdzilem, ze trudno, moja wina ze nie chcialo mi sie owego regulaminu czytac ale po 60zl za domene to suma sumarum wychodzi calkiem sporo... Naj na polskie warunki to wala nie powiem w co z tymi cenami. Przy obecnym kursie dolara to prawie 3 x wiecej niz bierze godaddy.

Dla kazdej domeny musialem im dac pisemne podanie (dobrze, ze wystarczyl skan w mailu bo chyba bym sie pochlastal) zeby dostac kody autoryzacyjne. Zaslaniaja sie bezpieczenstwem - niech im bedzie. Dostalem w koncu kody, naprzepisywalem sie aby je przeniesc, a Nazwa mi wyskakuje z takimi bredniami. Zastanawiam sie tylko czy godaddy mnie skasuje za przeniesienie domen ktore nie daja sie przeniesc. Jesli tak to chyba wyjde z siebie i stane obok...

No i znowu zmiany ;] Bedzie sie dzialo... hehehe ;D

Wszystkim raczej polecam 3 razy się zastanowić czy warto kupować cokolwiek w Nazwa.pl, a 10 lub 20 razy czy warto kupować domenę globalną. Mnie jsię jakoś udało wyrwać moją, a jak ktoś ma problem nadal to zapraszam na pm chętnie doradzę jak to zrobić.

Wszystkim raczej polecam 3 razy się zastanowić czy warto kupować cokolwiek w Nazwa.pl,

to trzeba edukować u podstaw......ale niestety reklmy ich sś silniejsze.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

ja z zasady nie kupuje domen w home.pl i nazwa.pl

nie mam czasu na wczytywanie się w regulaminy

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

• 3 tygodnie później...

Problem z nazwa.pl trwa nadal. Dostałem właśnie email:

" ... informujemy, że w związku z problemami technicznymi po stronie naszego rejestratora domen globalnych - Firmy Onlinenic, mogą występować problemy z wytransferowaniem domen globalnych do innych Rejestratorów. Z informacji uzyskanych od Rejestratora wiemy, że trwają intensywne prace nad rozwiązaniem problemu. Lecz przewidywany termin rozwiązania problemu niestety nie jest znany."

Wysyłają już 3 miesiąc tego samego gotowca i lecą w kulki, jakim paragrafem ich postraszyć ?

• 2 miesiące temu...

Mozna niby juz uciekac z nazwy - bok chetnie udzieli szczegolowych nformacji.

Moja przygoda:

Pod koniec maja 2009 roku pani A z boku netart.pl napisala:

"Pragniemy zapewnić,że zaraz po uzyskaniu potwierdzenia rozwiązania problemu niezwłocznie poinformujemy Państwa o tym fakcie."

Bylo to po tym jak kilka razy sie spytalem czy mozna od nich uciekac.

I mala przerwa w naszej korenspondencji.

Czekalem caly czerwiec, 23 lipca 2009 zapytalem sie czy jest juz mozliwosc ucieczki od nich. Pani B napisala:

"Możliwość transferu domen globalnych została przywrócona w związku z tym mogą Państwo transferować domeny do innego Rejestratora."

O, super. Zaciekawilo mnie od kiedy mozna transferowac i dlaczego nie zostalem o tym "niezwlocznie" poinformowany. Pani A napisala:

"Informacje o możliwości transferu domen globalnych otrzymaliśmy kilka dni temu."

Ta odpowiedz udzielila ta sama osoba, ktora obiecala mnie "niezwlocznie" poinformowac.

Wynika z tego, ze wg nazwa.pl niezwlocznie trwa dluzej niz kilka dni.

Chcialem dokladnie sie dowiedziec od kiedy mozna transferowac domeny oraz dlaczego nie zostalem o tym "niezwlocznie" poinformowany. Po 2-3 e-mailach, w ktorych probowalem sie tego dowiedziec rozmowa sie zakonczyla informacja w stylu:

"Wszelkie informacje zostały Panu przekazane."

Nie dostalem zadnej konkretnej odpowiedzi na dwa proste pytania:

- dlaczego nie zostalem niezwlocznie poinformowany?

- od kiedy mozna transferowac domeny?

Nawet w celu ulatwienia proponowalem im kilka mozliwych wariantow (odnosnie tego czemu nie zostalem "niezwlocznie" poinformowany) - w sumie zadnemu z wariantow wprost nie zaprzeczyli (bylo to niekompetencja pracownikow i celowe zagranie zeby trzymac klienta na sile).

Zamiast odpowiedzi byl belkot kopiuj i wklej o tym, ze dokladaja staran zeby odbudowac zaufanie, o tym, ze juz moge transferowac domeny, gdzies w trakcie sie pojawilo, ze w sumie to oni sami nie wiedza, czy na 100% juz mozna itp.

Jak tylko dostane kody, to napisze, czy mi sie udalo uciec.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności