Skocz do zawartości

Domena w home.pl

blachta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

czytelnikiem forum jestem juz od jakiegos czasu, ale dopiero teraz postanowilem sie zarejestrowac bo musze sie Was o cos zapytac ;). Mianowicie chodzi mi o to czy zakupujac domene w home.pl w promocji "Siejemy zgroszenie" (https://home.pl/promocje/zgroszenie) wszystkie koszta ktore bede musial poniesc (rejestracja + utrzymalnie domeny przez rok) w przypadku domeny globalnej .com to te marne 9,90 zł + VAT ? I czy nie bede zobowiazany do przedluzenia domeny po roku czasu? Pytam sie o to bo ponad rok temu dalem sie w ten sposob zalatwic firmie domeny.pl (widzialem juz co tu o nich pisaliscie ;)) i po prostu nie chce sie jeszcze raz wkopac w placenie za cos co nie bedzie mi juz dluzej potrzebne. Z gory dzieki za odpowiedz

EDIT.

A moze polecicie mi jakiegos rejestratowa nie za drogiego u ktorego nie bede musial zobowiazywac sie przedluzzac domeny na kolejne lata juz przy podpisywaniu umowy, no i zeby nie bylo takie bardzo drogie przedluzenie

Raczej nie, home.pl jest OK ... a niby czemu ktos ma Cię zmusić do przedłużania czegoś czego niechcesz ... no chyba, że gdzieś w regulaminie jest napisane, że wykupujesz na X lat a to jest pierwsza rata ... home raczej nie robi takich numerów i dziwię się, że ktoś robi bo jeśli ktoś kupuje domenę, coś na niej stawia, to z dużym prawdopodobieństwem przedłuży.

jak nie wierzysz, ze ktos tak robi to poczytaj regulaminy domeny.pl, oszustwo, zdzierwsto itp. ale temat o domeny.pl juz istnieje wiec nie bede wiecej na ich temat sie wypowiadal bo tylko cisnienie mi sie podnosi ;)

EDIT.

Jeszcze mi sie cos przypomnialo, na ovh.pl widzialem fajna oferte, ale nie rozumiem jednego "punktu" a dokladniej tego "Okres rejestracji: 1 rok, Odnowienie na: 1 rok" co to znaczy, ze bede mogl odnowic domene tylko raz ? Czy moze, ze zobowiazuje sie do odnowienia domeny po roku ? A pozatym napiszcie jak mozecie gdzie polecacie zerejestrowac domene.

dzieki za odpowiedz ;) to teraz ide rejestrowac domenke w ovh.pl ;)

EDIT.

wlasnie zarejestrowalem domene w ovh.pl, a teraz mam do Was jeszcze jedno pytanie :) Ile czasu czeka sie na aktywacje domeny ? biorac pod uwage ze zaplacilem im karta kredytowa korzystajac z platnosci.pl ?

EDIT 2

juz mam swoja domene :P w sumie to szybko im to poszlo :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności