Skocz do zawartości

Konstrukcja strony

ilgesu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie dawno ruszyła moja stronka o tematyce muzycznej, fajnie się rozwija, jednak mam pytanie dotyczące konstrukcji.

Na stronie póki co jest około 100 unikalnych tekstów (70 recenzji płyt i 30 felietonów/relacji), oraz około 150 unikalnych newsów.

Jednak w informacjach o płytach wpadłem na pomysł, żeby każdy tytuł piosenki miał swój odnośnik do tekstu, który znajduje się stronie.

A jak dobrze wiemy, teksty piosenek w necie są zduplikowane miliony razy.

I tutaj pytanie, czy taka duża ilość zduplikowanej treści jaką będą teksty piosenek nie zaszkodzi stronie w serpach? Niestety z powodu swojej zasobności teksty piosenek będą stanowiły dużą część bazy. Liczę na jakieś 30tysięcy tekstów piosenek, a w reszcie serwisu zaledwie góra 500 artów będzie całkowicie unikalnych i autorskich.(oczywiście ta ilość będzie rosła)

Tak więc pytanie, czy opłacalna jest taka zabawa, czy darować sobie te teksty? Czy ta ilość zduplikowanej treści zaszkodzi stronie ?

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam.

wsadź do każdej strony z tekstem nofollow, noindex czy coś podobnego, w kazdym linku do teksty piosenki też nofollow - niech google nie indeksuje tych stronek - użytkownicy będą zadowoleni, Ty też:D

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

oj zaszkodzi, nie będzie to widoczne gołym okiem na początku, ale z biegiem czasu się odbije i nie będzie problemu, żeby serwis o podobnej tematyce - bez duplikatów przeskoczył potem Twój. z pewnością straci na wartości przez te tekst.

No tak tylko w necie dużo osób szuka tekstów piosenek wpisując wykonawce i tytuł, a jeżeli dałbym noindex to w google by nie wyszukali jego strony, i praktycznie tracił by traffic.

tu chyba nie chodzi o ruch z googla, ale o wartość dla użytkowników. topy z tekstami piosenek są zawalone - pytanie czy jest sens to przebijać?

Jeżeli serwis będzie wartościowy to nie powinno to zaszkodzić.

jak może być wartościowy skoro ma duplikaty?;> sprecyzuj słowo wartościowy - dla google, czy użytkownika?

i ma szkodzić pod względem użytkowym czy pod względem wyszukiwarki?

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!

Ciężko mi powiedzieć czy zaszkodzi czy nie, ale na pewno nic nie stracisz jeśli obudujesz teksty piosenek jakimiś unikalnymi treściami. Mam na myśli, aby na jednej stronie była piosenka iiiiii jakieś teksty.

Osobiście uważam, że zduplikowane teksty piosenek powinny wpłynąć źle tylko na zduplikowane treści i te oryginalne powinny dalej być wartościowe, ale nie jest to potwierdzone żadnymi próbami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności